Tovább olvasom

Marías, Javier

Berta Isla

starsBetöltés...

 

Fordította: Tomcsányi Zsuzsanna
Megjelenés dátuma: 2019-07-25
Terjedelem: 588 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789636767297
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Berta Isla és Tomás Nevinson Madridban találkoznak az 1960-as évek végén. Fiatalok, szerelmesek, és elhatározzák: együtt élik le az életüket. A félig spanyol, félig brit Tomásnak kivételes tehetsége van az idegen nyelvekhez, sőt az akcentusok, nyelvjárások és egyéni beszédmódok utánzásához is. Mikor a fiú Oxfordba kerül, ezt a különleges képességét ismerik fel, és beszervezik az MI6-hez, a brit titkosszolgálathoz.

Amikor tanulmányait befejezve Tomás visszatér Madridba, hogy végre összeházasodjanak Bertával, tudja, a korábban közösen tervezett jövőjük immár örökre odaveszett. Két gyerekük születik, de az életüket szinte egymástól elszigetelten élik a férfi rejtélyes küldetései miatt. A Falkland-szigeteki háború kitörésekor Tomás Londonba indul, de nem tér haza. Felesége rendületlenül hisz abban, hogy visszakapja a férjét, pedig a titkosszolgálat – információk híján – halottnak nyilvánítja. Eközben Tomás álnéven éldegél egy angol kisvárosban, s arra vár, hogy visszatérhesen régi életéhez…

A Berta Islában Javier Marías egy titkolózásra és elhallgatásra épülő kapcsolatot tár elénk, melyet áthat a színlelés, a gyanakvás és a haraggal fűszerezett hűség. A spanyol szerző új regényében is az emberi lélek legbensőbb titkait fürkészi, miközben a sorsunk megváltoztatásának vágyáról és a magunkra mért száműzetésről mesél.

Kategória:

„Időnként nem tudtam biztosan, hogy a férjem valóban a férjem-e, vagy talán nem is akartam biztosan tudni.”

A szerző további könyvei

20%
Marías Javier
A szívem fehér
starsBetöltés...

3599 Ft 2879 Ft

20%
Marías Javier
Beleszerelmesedések
starsBetöltés...

3599 Ft 2879 Ft

Marías, Javier

Javier Marías 1951-ben született Madridban. Tizenhárom regény, több novelláskötet és számos esszé szerzője, 2006 óta a Spanyol Királyi Akadémia tagja, akit az egyik legfontosabb ma élő spanyol elbeszélőnek tartanak. Műveit negyven nyelven, ötven országban olvassák világszerte.

Magyarul olvasható regényei:
Beleszerelmesedések
Holnap a csatában gondolj rám
Rossz kezdet

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja