Tovább olvasom

McCarthy, Cormac

Suttree

starsBetöltés...

 

Fordította: Greskovits Endre
Megjelenés dátuma: 2018-06-05

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789636767730
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A jó családból származó Cornelius Suttree – vagy ahogy ivócimborái hívják, Bud – lemondott a kiváltságosok életéről, hogy horgászként tölthesse napjait egy rozoga lakóhajón a Tennessee folyó partján, Knoxville-ban. A társadalom peremén különcök és lecsúszott csodabogarak – bűnözők, alkoholisták, hajléktalanok, kurvák és szerencsevadászok – között él, ám távolságtartása, humora és büszkesége képes kiemelni Suttreet ebből a testi-lelki mélynyomorból.

A részben önéletrajzi ihletésű, először 1979-ben megjelent Suttreeban Cormac McCarthy a korai regényeitől eltérően szereplők tucatjait mozgató, gigantikus társadalmi tablót alkotott. Lehengerlő erejű látomás ez az ötvenes évek kocsmákban tengődő alvilágáról és a szerző állandó témájáról: a fülledt, misztikus és minden ízében groteszk amerikai Délről. McCarthy Cornelius Suttree figurájában megteremtette a modern idők Huckleberry Finnjét. Kritikusai szerint a Suttree az egyik legfontosabb amerikai egzisztencialista regény.

Kategória:

„Egyszer azt mondta, hisz Istenben.
Az öreg legyintett. Lehet, mondta. Nincsen okom rá, hogy azt gondoljam, ő hisz bennem. De szeretném látni egy percre, ha lehet.
Mit mondana neki?
Hát, azt hiszem, csak megmondanám neki. Azt mondanám: várj egy percet. Várj csak egyetlen percet, mielőtt csinálsz velem valamit. Mielőtt akármit mondsz, egyetlen dolgot szeretnék tudni. És ő azt mondaná: mi az? Aztán megkérdem tőle: minek tettél bele abba a kockajátékba odale? Semmit se tudtam összerakni belőle.”

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
Átkelés

4499 Ft 3599 Ft 20%

starsBetöltés...
Cormac Mccarthy
A gyümölcskertész

3499 Ft 2799 Ft 20%

starsBetöltés...
Cormac Mccarthy
Vad lovak

3499 Ft 2799 Ft 20%

starsBetöltés...
Cormac Mccarthy
Odakint a sötétség

3499 Ft 2799 Ft 20%

starsBetöltés...
Cormac McCarthy
Az út

3299 Ft 2639 Ft 20%

McCarthy, Cormac

Cormac McCarthy (1933, Rhode Island) regény-, színdarab- és filmíró, William Faulkner írásművészetének legnagyobb élő követője, megkerülhetetlen kortárs klasszikus. Thomas Pynchon és Don DeLillo mellett az amerikai regény műfajának 20. század végi megújítója, aki műveiért a legjelentősebb elismerésekben, többek között Faulkner-díjban és Nemzeti Könyvdíjban részesült.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja