Tovább olvasom

Marías, Javier

A szívem fehér

starsBetöltés...

 

Fordította: Mester Yvonne
Megjelenés dátuma: 2018-08-06
Terjedelem: 372 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789636767747
3 599 Ft2 879 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Juan Ranz diplomáciai tolmács, aki az emberek minden gesztusát, rezdülését, szavát hol tudatosan, hol önkéntelenül is „lefordítja” és értelmezi. Mindeközben férfiak és nők viszonyáról, a hivatásáról, hatalmi játszmákról, a felelősségről és az idő természetéről töpreng – vagy éppen a saját házasságáról, melynek új, szokatlan viszonyaival még mindig nem sikerült megbarátkoznia.

Bár a szíve mélyén a legkevésbé sem kíváncsi a múltra, feltárul előtte egy évtizedek óta rejtegetett családi titok: miként halt meg apjának első felesége, és hogyan lett öngyilkos a második. De vajon attól, hogy tudomást szerzünk egy régi bűnről, nem válunk-e magunk is bűnrészessé? Hol húzódik a határ az ártatlan kíváncsiság és a cinkosság között? És egyáltalán kell-e mindent tudnunk, hallanunk és értenünk? Hiszen minden, ami történik velünk, végül elbeszéléssé válik, miközben maga a valóság kisiklik a markunkból.

Kategória:

„Meghallani valamit a legveszélyesebb, az már egyenlő a tudással, a beavatottsággal, a tájékozottsággal. A fülünkön nincs bőrlebeny, melyet ösztönösen leereszthetnénk valami hallatán, s nem kímélhetjük meg, ha balsejtelmünk azt súgja, hogy hallani fogunk valamit, de akkor már késő. Immár tudunk, és a tudás beszennyezheti fehér szívünket, mely talán nem is fehér, hanem sápadt és reszketeg, vagy éppen gyáva.”

A szerző további könyvei

20%
Javier Marías
Berta Isla
starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

20%
Marías Javier
Beleszerelmesedések
starsBetöltés...

3599 Ft 2879 Ft

Marías, Javier

Javier Marías 1951-ben született Madridban. Tizenhárom regény, több novelláskötet és számos esszé szerzője, 2006 óta a Spanyol Királyi Akadémia tagja, akit az egyik legfontosabb ma élő spanyol elbeszélőnek tartanak. Műveit negyven nyelven, ötven országban olvassák világszerte.

Magyarul olvasható regényei:
Beleszerelmesedések
Holnap a csatában gondolj rám
Rossz kezdet

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja