Tovább olvasom

Lanczkor Gábor

Sarjerdő


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2021-08-30
Terjedelem: 228 oldal

 

Méret: 155 x 205 mm
ISBN: 9789635181278
2 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Lanczkor Gábor új kötete egyszerre tűnődő séta és hajszolt sietség. Barangolás Vas megyétől Indiáig, és sírkertek kötelességtudó bejárása. Kitérők nélküli út, mert maga a kitérő a cél. Utazni, emlékezni itt feladat és tartozás – amelyet e könyv konok meggyőződéssel, mégis fesztelen természetességgel teljesít. De mitől torpan meg a láb? Egy esetleges falu temetőjének lemállott betűitől éppúgy, mint egy ismerős sír közelségétől. És le kell jegyezni a feliratot, és írni kell róla – tárgyilagos, nyugodt egyszerűséggel, a költőre jellemző szomorú alázattal –, hogy kicsit talán tisztábban léphessünk a következő sírhoz. Gandhi és Hitler. Ady és Szálasi. Az apa és az út menti kőkeresztek. Halad fejfától fejfáig, mintha ősi rítust végezne mindennapi dísztelenséggel és ünnepélyes méltósággal, lassan. Mégis valóságos sodra van, akár egy beomló csempészalagútnak.

Kategória:

„Holttest nem eleven. Halotti versek nem temetői versek. Ég nem föld. Temető nem szülészet. Temető nem sarjerdő. Sarjerdő nem ősvadon.”

A szerző további könyvei

20%
Lanczkor Gábor
Monolit – válogatott és új versek
starsBetöltés...

2999 Ft 2399 Ft

20%
Lanczkor Gábor
Apás szülés
starsBetöltés...
Amikor otthagytam a feleségemet abban a halottfehér kétágyas szobában, majd a folyosóról visszafordultam, hogy még egyszer ránézzek, akkor nem is...

2499 Ft 1999 Ft

Lanczkor Gábor

Lanczkor Gábor (1981) költő, író, műfordító, Balatonhenyén él. Kötete a Jelenkor Kiadónál: Apás szülés (regény, 2016); Monolit (vers, 2018). A szerző fotóját készítette: Békefi Dóra.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja