Tovább olvasom

Lanczkor Gábor

Apás szülés

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2016-09-22
Terjedelem: 132 oldal

 

Súly: 320 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789636765873
2 499 Ft1 999 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Amikor otthagytam a feleségemet abban a halottfehér kétágyas szobában, majd a folyosóról visszafordultam, hogy még egyszer ránézzek, akkor nem is a látvány, a feleségem beesett arca, de sokkal inkább e jellegzetesen férfias gesztus tűnt úgy utólag, mint a vereség szörnyű, végleges belátása.

A Nyugat-Magyarországon játszódó történet főhőse, Gergely, a rendszerváltás utáni években kezdi meg felnőtt életét. A főiskola elvégzése után hamarosan rájön, hogy a diplomájával nem fogja sokra vinni. Bioboltot nyit Szombathelyen, és a nyugati határ közelségét kihasználva alkoholcsempészéssel egészíti ki keresetét. Így éli életét a kilencvenes évek ifjúsági szubkultúrájának közegében, a háttérben egy szerteágazó családdal, amely a rendszerváltás körüli néhány évtized számos lehetséges életpályáját felvonultatja. Egy napon aztán találkozik Évivel, akivel neveltetésük és életfelfogásuk számtalan különbsége ellenére olyan boldog és harmonikus párt alkotnak, mint a lajhárok, a boldog lajhárok az állatkertben. Minden úgy alakul, ahogy írva van: templomi esküvő, nyolcvan személyes lakodalom, nászút Szlovéniában, és a gyermekáldás sem várat magára sokáig Vagy mégsem ilyen egyszerű az élet?

Lanczkor Gábor negyedik regénye a részletek iránti figyelem, a visszafogott, pontos helyszín- és jellemrajz, a minden keresettséget nélkülöző előadásmód révén ad emlékezetes képet egy korszak és egy régió létlehetőségeiről.

Kategória:

„a mindössze száztíz oldalas Apás szülés » rendes« regény, egyszerűen és keresetlenül fogalmaz, sőt »akadálymentesen« olvasható, a prózai szövegfolyamot azonban itt-ott versbetétek szakítják meg, amelyek illusztrációként működnek.”

Urfi Péter

A szerző további könyvei

20%
Sarjerdő

starsBetöltés...

2999 Ft 2399 Ft

20%
Lanczkor Gábor
Monolit – válogatott és új versek
starsBetöltés...

2999 Ft 2399 Ft

Lanczkor Gábor

Lanczkor Gábor (1981) költő, író, műfordító, Balatonhenyén él. Kötete a Jelenkor Kiadónál: Apás szülés (regény, 2016); Monolit (vers, 2018). A szerző fotóját készítette: Békefi Dóra.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja