Tovább olvasom

Misima Jukio

Élet eladó

starsBetöltés...

 

Fordította: Mayer Ingrid
Megjelenés dátuma: 2021-10-04
Terjedelem: 240 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
ISBN: 9789636767921
3 299 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Amikor a reklámszövegíróként dolgozó Jamada Hanio egy nap ráébred, hogy a jövő semmi érdemlegeset nem tartogat számára, öngyilkosságot kísérel meg. A kórházban ébred fel, egy „légüres, ám csodálatosan szabad világ”-ra. Ekkor dönt úgy, hogy egy tokiói újságban eladásra kínálja az életét. Hamarosan kopogtatnak az ajtaján a leendő ügyfelek, és elképzelhetetlen események sorozata veszi kezdetét: gyilkos banditák, rejtett kamerák, egy vámpírasszony, mérgező sárgarépák, kémek és titkos szervezetek, egy narkós örökösnő, házi készítésű robbanóanyagok és csapdák világa tárul fel a mit sem sejtő Hanio előtt.

A Tarantino-filmeket idéző regény folytatásokban jelent meg a japán Playboyban 1968-ban. Bár Misima „kisebb művei” közé sorolta, fordulatos, abszurd cselekménye és sötét komikuma mögött felsejlenek azok a témák, melyek a szerzőt egész életében foglalkoztatták: a halálvágy, a vég erotikája és a modern, elnyugatiasodott Japán fogyasztói társadalmának kritikája.

Kategória:

„Élet eladó. Tegyen vele belátása szerint. 27 éves férfi vagyok. Teljes diszkréció, nem fog csalódni!”

A szerző további könyve

20%
Misima Jukio
Egy maszk vallomásai
starsBetöltés...

2999 Ft 2399 Ft

Misima Jukio

Misima Jukio (1925−1970) az egyik legjelentősebb 20. századi japán regény- és drámaíró, költő. Több filmben, köztük a saját, Hazafiság című novellájából készült alkotásban is szerepelt. 1970-ben egy sikertelen puccskísérlet után, mellyel abszolút hatalmat akart szerezni az uralkodónak, szeppukut, azaz rituális öngyilkosságot követett el. Többször tartották az irodalmi Nobel-díj esélyesének, művei több tucat nyelven olvashatóak.  1988-ban tiszteletére alapították hazájában a Misima Jukio-díjat, mellyel minden évben azokat az alkotásokat jutalmazzák, melyek új alapokra helyezik az irodalom jövőjét.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja