Tovább olvasom

Atwood, Margaret

Alias Grace

starsBetöltés...

 

Fordította: Csonka Ágnes
Megjelenés dátuma: 2017-10-24
Terjedelem: 700 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789636767068
4 499 Ft3 599 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A regény alapján készült sorozat november 3-tól a Netflix műsorán.

A Kanadába emigrált Grace Marksot gyilkosságért ítélték el 1840-ben. Állítólagos szeretőjével együtt kegyetlenül végeztek Grace munkaadójával és annak házvezetőnőjével. Védője Grace elmeállapotára hivatkozva eléri, hogy ne kötél általi halálra, csupán életfogytiglanra ítéljék. Sokan vannak meggyőződve arról, hogy gonosz és őrült teremtés, de ugyanennyien az ellenkezőjéről is: ártatlan teremtés, aki a körülmények áldozata lett. Egy fiatal és feltörekvő orvos elhatározza, hogy kideríti az igazságot, ezért hetente leül beszélgetni a lánnyal, aki egyre inkább megnyílik neki, ám azt állítja, a gyilkosságból semmire sem emlékszik…

Margaret Atwood valós történelmi eseményen alapuló regénye felkerült a Man Booker-díj shortlistjére, és  2017-ben tévésorozat készült belőle.

 

A könyv fordítását a Canada Council for the Arts támogatta.
We acknowledge the support of the Canada Council for the Arts for this translation.

Kategória:

„Néha éjjelente újra meg újra elsuttogom magamban: gyilkosnő, gyilkosnő. Úgy susog, mint a tafotaszoknya, amikor a padlót söpri."

A szerző további könyvei

Atwood, Margaret

Margaret Atwood 1939-ben született Ottawában. A hatvanas évek óta jelennek meg művei, számos regény, verseskötet, gyermekkönyv, esszé- és tanulmánykötet szerzője. Több egyetemen oktatott, jelenleg a Nemzetközi PEN Club egyik alelnöke. Munkásságát számtalan díjjal jutalmazták, melyek között megtalálhatóak a science fiction legrangosabb elismerései csakúgy, mint kitüntetés humanitárius tevékenységéért vagy a Booker-díj.

Művei a Jelenkor Kiadónál: A Szolgálólány meséje (2017),  Alias Grace (2017),  A vak bérgyilkos (2018), Guvat és Gazella (2019), Az özönvíz éve (2019), MaddAddam (2019)

A szerző fotóját Luis Mora készítette.

 

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja