Tovább olvasom

Wieringa, Tommy

Szent Rita


starsBetöltés...

 

Fordította: Wekerle Szabolcs
Megjelenés dátuma: 2021-05-31
Terjedelem: 324 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
ISBN: 9789636768010
3 999 Ft3 199 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Paul Krüzen az apjával él egy régi tanyán, nem messze a német határtól. Valaha az apja gondoskodott róla, most ő gondoskodik az apjáról. Gyönyörű, a világ dolgaiban jártas anyja már rég otthagyta őket egy orosz pilótáért, vissza sem nézett.

Paul világa átalakulóban van: a holland falu most kínai vendéglősnek, lengyel vízvezeték-szerelőnek, orosz gengszternek ad otthont. Rita, a vesztett ügyek védőszentje őrzi Pault és legjobb barátját, Hedwigest – ezt a modern világba való beilleszkedésre képtelen párost –, ám még ő sem tudja megóvni őket a készülő tragédiától. Mindeközben Paul saját „Szent Ritájánál”, egy quezoni prostituáltnál lel olykor vigaszra.

Élesen megrajzolt, sötét humorú regényében Wieringa azokat az embereket jeleníti meg, akik a változó világ perifériáján küszködnek. A Szent Rita főhajtás azok előtt, akik hátramaradtak, és óda azokhoz, akik meg szeretnék haladni önmagukat és az örökségüket.

Kategória:

„Az utóbbi években szaporodtak a népek keletről. Főként cigányok, mondták. Bolgárok, románok… csak a rendszámtáblák alapján kideríthető. A lengyelek már régebb óta itt voltak. Betörések, lopások. Az új Európa áldásával.”

Wieringa, Tommy

Tommy Wieringa 1967-ben született a kelet-hollandiai Goorban. Munkásságát számos elismeréssel jutalmazták, De dood van Murat Idrissi (Murat Idrissi halála) című regényét 2019-ben a Nemzetközi Booker-díjra jelölték. Műveit kiadták többek között angol, német, francia svéd, cseh, lengyel, spanyol, héber és olasz fordításban.

 

Magyarul megjelent művei:
Ezek az ő neveik (Libri Kiadó, 2015)
Szép, fiatal feleségem (Libri Kiadó, 2015)

 

A szerző fotóját Rene Koster készítette.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja