Tovább olvasom

Cognetti, Paolo

Nyolc hegy

starsBetöltés...

 

Fordította: Nádor Zsófia
Megjelenés dátuma: 2018-06-01

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789636766856
2 999 Ft2 399 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Előjegyezhető

Pietro szüleit a hegyek szenvedélyes szeretete köti össze: a Dolomitok csúcsai között szerettek egymásba, ott házasodtak össze, majd egy családi tragédia után Milánóba költöztek. A vegyészként dolgozó apa mindent megtesz, hogy immár az Alpok havasait járva átadhassa fiának a tudását és az elhivatottságát. Amikor hétvégi házat vásárolnak a modern élettől érintetlen hegyi faluban, Pietro megismerkedik Brunóval, egy hegyi pásztor unokaöccsével. A regény lapjain a két fiú élethosszig tartó, különleges barátsága mellett a hegyek világa is érzékletesen kirajzolódik, mely minden kegyetlensége ellenére felfoghatatlan módon ejti rabul az embereket.

Paolo Cognetti szinte elsőkönyves szerzőként 2017-ben elnyerte a legrangosabb olasz irodalmi díjat, a Premio Stregát, valamint a Prix Médicis étranger-t, és a Nyolc hegy harminchét országban jelenik meg.

Kategória:

„Bármi legyen is a végzet, a hegyekben lakik, a fejünk fölött.”

Cognetti, Paolo

Paolo Cognetti 1978-ban született Milánóban. Az egyetemen matematikát tanult, majd dokumentumfilmeket forgatott. 2003 óta jelennek meg ifjúsági művei és a novelláskötetei, a Nyolc hegy az első regénye.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja