Tovább olvasom

Han Kang

Nemes teremtmények

starsBetöltés...

 

Fordította: Kiss Marcell
Megjelenés dátuma:
Terjedelem: 220 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789636767198
2 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

1980 májusában Dél-Koreában a diktatúra ellen tüntetnek a diákok. A hatalom válaszul bejelenti a szükségállapotot, kivezényli a hadsereget, és a katonák meggyilkolnak több száz fiatalt. A diákok, köztük tizennégy-tizenöt éves gimnazisták gyűjtik össze a harcokban elesett társaik holttestét, hogy azonosíthassák és eltemethessék őket. Ebből a tragédiából bomlik ki az áldozatok és a gyászoló túlélők története. Meg egy diktátor vezette rezsimé.

Elmesélni az elmesélhetetlent – erre vállalkozik a Nemzetközi Man Booker-díjas Növényevő szerzője. Han Kang második magyarul megjelenő regényében hazája, Dél-Korea elfojtott traumájának, a szülővárosában történt 1980-as véres kvangdzsui mészárlásnak állít emléket.

Kategória:

„Az összekeveredett testek, köztük az enyém is, ott zötykölődtek a teherautóban. Már elég vért veszítettem ahhoz, hogy leálljon a szívem, de a vér tovább szivárgott belőlem, az arcbőröm pedig vékony és áttetsző lett, mint az írólap.”

A szerző további könyve

20%
Han Kang
Növényevő
starsBetöltés...
Jonghje álmában vér, nyers hús és a halál kísért. Másnap az asszony, akinek élete és házassága is átlagos, kitakarít minden állati eredetűt az otthonukból. És az életükből eltűnik az íz. A férje elkeseredett részletességgel beszéli el, hogy a növényevés feldúlja a házasságukat, és egyre abszurdabb események láncolatát indítja el. A szűkebb család mindent megtesz ez ellen, először a nő lelkét, majd a testét veszik célba, de Jonghje megszállottan halad a maga választotta úton… az elidegenedés felé. Közben a történet társadalmi szokások, nemi szerepek és legális hétköznapi bántások mélyén gyökerező organikus emlékművet emel egy szabadulni vágyó életnek: egy nő életének ezen...

2999 Ft 2399 Ft

Han Kang

Han Kang 1970-ben született Dél-Koreában, a Jonsze Egyetemen tanult koreai irodalmat.

Művei a Jelenkor Kiadónál: Növényevő (2017)

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja