Tovább olvasom

Térey János

Nagy tervekkel jöttem Rosmersholmba

2016-2019
starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2019-09-04
Terjedelem: 112 oldal

 

Méret: 131 x 188 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789636769932
2 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Rosmersholm: nagy tervek, nagy álmok, elveszített hitek, elvesztegetett lehetőségek otthonos helyszíne. A polgári világrend alkonya, a szabadságvágy és a reményvesztett boldogságkeresés metaforája Henrik Ibsen drámájából átfogalmazva jelenkorunkba.

Térey János új kötetének verseiben, kisprózáiban élesen érzékelhetjük a személyes és a történelmi emlékek, az egyéni és a társadalmi neurózisok sokféle regiszterben visszhangzó lenyomatait. Az életműben kimunkált karakterológia és tájmitológia visszaköszön a meglett férfikor verseiben: Debrecen és környéke, budapesti utcák, házak és történeteik, balatoni nyarak, vagy éppen világvárosok évezredes múltjukkal. Tájak – ember formálta mélyrétegekkel.Személyesség és hideg malícia, alanyiság és fanyar iróniától sem idegenkedő közérzeti líra között vibrál a versekben megszólaló hang, miközben a költői tekintet kíméletlen pontossággal szegeződik egy „elfüggönyözött ország” kulisszái mögé

 

A Nagy tervekkel jöttem Rosmersholmba kötetkompozícióját a szerző állította össze. Megjelenését már nem érhette meg.

 

 

Kategória:

„Negyvenhét éves vagyok,
Mint Ványa bácsi, mikor kiborult
E férfiak számára különösen veszélyeztetett korban;
Mégis Asztrovhoz húzok,
Mert ő legalább tevékeny és empatikus:
Belegondol Afrikába.
Szörnyű hőség! Hogy ott mi lehet.”

A szerző további könyvei

Térey János

Térey János (1970–2019) költő, drámaíró és műfordító. Kötetei a Jelenkor Kiadónál: A Legkisebb Jégkorszak (verses regény, 2015); Őszi hadjárat (összegyűjtött versek, 2016); Kazamaták (Papp Andrással; tragédia, 2016); Káli holtak (regény, 2018). A szerző fotóját készítette: Bach Máté.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja