Tovább olvasom

Keret, Etgar

Hét bő esztendő

starsBetöltés...

 

Fordította: Simon Márton
Megjelenés dátuma: 2017-10-31
Terjedelem: 250 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789636766122
2 999 Ft2 399 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Etgar Keret fiának első hét életéve a család számára nemcsak örömökben bővelkedett, de izgalmakban is. Lev egy terroristatámadás alatt jött a világra, s a háború fenyegető árnyéka a család mindennapi életére is rávetül. A frissen apává lett író abszurdba hajló karcolatiban olyan kérdésekről elmélkedik, mint hároméves fia közelgő katonai szolgálata; az Angry Birds és a terroristák világképének párhuzamai vagy Lev – és vélhetően egyes politikusok – azon meggyőződése, miszerint ő egy macska, akire nem vonatkoznak az emberi világ szabályai. Etgar Keret „emlékiratainak” – ahogy a szerző nevezi könyvét – bölcsessége és csípős nyelve ékes bizonyítéka annak, hogy nem feltétlenül elhamarkodott döntés már ötvenévesen belekezdeni ebbe a műfajba.

Kategória:

„Létezik egy határ, ami elválasztja a bogarak megölését a békák megölésétől, és ha az író ezt át is lépte valaha élete folyamán, attól még ezt le kell szögeznie. Az író nem szent, nem is cádik, sem a kapuk előtt álló próféta, csak egy bűnös a sok közül, aki jobban figyel, és egy kicsivel pontosabb mondatokkal képes leírni a minket körülvevő világ alig hihető valóságát. (…) Nem visz el minket az ígéret földjére, nem hoz békét a világba, és nem gyógyítja meg a betegeket. De ha jól végzi a munkáját, néhány képzeletbeli békával több éli meg a holnapot. A bogarak, sajnálattal mondom, maguknak kell megoldják a dolgot.”

Keret, Etgar

Etgar Keret 1967-ben született Izraelben, művei eddig 37 országban jelentek meg. Novelláskötetei és kisregénye (Boldog boldogultak) mellett számos filmforgatókönyv, képregény és gyermekkönyv is fűződik a nevéhez. A Hét bő esztendő első non fiction műve, mely az Egyesült Államokban jelent meg először, angol nyelven.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja