Tovább olvasom

Schein Gábor

Füst Milán

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2017-11-03
Terjedelem: 700 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789636766757
4 499 Ft3 599 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Füst Milán – Adyval, Móriczcal, Babitscsal, Kosztolányival, Karinthyval együtt – a Nyugat első nemzedékének legkiemelkedőbb alkotói közé tartozott, de mindannyiuknál hosszabb életpályát befutva még a hatvanas évek szellemi életében is aktív szerepet játszott, és hosszú élete alatt midannyiuknál szerteágazóbb, az összes irodalmi műnemre kiterjedő életművet hozott létre. Annál inkább magyarázatot igényel eredetiségéhez képest csekély hatása kortársaira, elismertségének felemás volta, a műveit gyakorta övező értetlenség.

Schein Gábor az európai és magyar irodalmi modernség és az antik előzmények beható ismeretén alapuló, az irodalomtudomány legújabb eredményeit felhasználó munkája e rendkívüli életmű eddigi legalaposabb értelmezésével szolgál.

Kategória:

„A tévedések történeteként felfogott igazságról gondolkodva olyan mértékben lehetünk képesek megszabadulni a romantikus platonizmus értelemzavaró vagy az értelmezést leállító duális képzeteinek hatásától, amilyen mértékben érvényesíteni tudjuk a felismerést, hogy a női és a férfi az arcok, a tekintetek kölcsönössége által egyetlen játék részesei. A nő éppen úgy ki van téve a körülötte örvénylő érzéki képzeteknek, mint a férfi. Az igazság mindig kettős játszmában van, ezért nincs helye, ezért nyilvánul meg szükségszerűen csalásként.”

A szerkesztő ajánlja