Tovább olvasom

Petković, Radoslav

A halál tökéletes emlékezete

starsBetöltés...

 

Fordította: Csordás Gábor
Megjelenés dátuma: 2017-08-15
Terjedelem: 618 oldal

 

Méret: 115 x 200 mm
Kötés: KARTONÁLT
ISBN: 9789636766115
2 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Konstantinápolyt bármelyik pillanatban beveheti a török; a hatalom és hadsereg nélküli császár nem képes megvédeni az birodalmat. Négy kamasz a pogány isteneket próbálja segítségül hívni. Egyikük, Filarion élete a neoplatonikus filozófus, Pléthón életével szövődik össze. Kettejük történetében az ortodoxia és a pápaság viszonya elválaszthatatlanul fonódik össze a lélekvándorlás tanával és más pogány hiedelmekkel.

Radoslav Petković négy évtizeden átívelő, finom arányérzékkel megírt történelmi regényében Kelet és Nyugat e sajátos közös történelmi pillanatának széles panorámája tárul fel, és kiderül, hiába tudjuk, mi történt a múltban, az ember sosem szűnik meg reménykedni, hátha ezúttal másként lesz.


Az Európai Unió Kreatív Európa programjának támogatásával.
Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásáért.

Kategória:

„Talán jobb volna, ha kevésbé emlékeznénk a múltra, ha minden hajnalban kevesebbet keresnénk az előző alkony visszfényeit. Vagy nem is csak az előzőét; hiszen az ezer évvel ezelőtti eseményekre jobban emlékszünk, mint arra, ami aznap reggel történt.”

Petković, Radoslav

Radoslav Petković (1953) szerb prózaíró, esszéista, műfordító, Újvidéken él. Kötetei a Jelenkor Kiadónál: Sors és körvonal (fordította Csordás Gábor; regény, 2003); Az ember, aki álmában élt (fordította Csordás Gábor; elbeszélések, 2009).

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja