Tovább olvasom

Varga Zoltán Tamás

A fényrajzoló

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2018-10-04
Terjedelem: 80 oldal

 

Méret: 112 x 180 mm
Kötés: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
ISBN: 9789636767273
1 499 Ft1 199 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Nyolc perc. A fény ennyi idő alatt jut el a Földre. Ennyi idő is elég ahhoz, hogy minden megváltozzon.

Fényképész barangol egy elhagyatottnak tűnő, folyókkal, patakokkal szabdalt vidéken. Útja során romos kastélyba ütközik. A bent talált emlékekből egy talán soha nem volt, de csábító történet töredékei rajzolódnak ki. Szerelmek, titkok, véletlenek, egy megoldhatatlan apa-fiú konfliktus egyszerre érzéki és tárgyilagos története.

Varga Zoltán Tamás lírai monológjában fontos szerepet kapnak a vizek, a fák, a „kinti” világ. A fényrajzoló a minket körülölelő természet sűrű, állhatatos képeivel rejtett vágyainkat, esendőségünket mutatja fel. És amikor a fény örökös játékáról, változékonyságáról beszél, akkor is mintha az érintéseink törékenységéről, egymás közti viszonyaink sebezhetőségéről, mulandóságáról vallana.

Kategória:

Kezemet és lábamat hűvös szellő járta át, bőröm remegése láthatóvá tett. Nem néztünk egymásra, mégis jeleket váltottunk. Ebből a pillanatból látni lehetett a tengert, a folyók rejtett rendszerét, duzzadó hártyák alatt megbújó, csendesen kavargó emlékképeket, egy régen elkövetett bűnt, ami én vagyok, és magját hordozom, ahogy cinkosává lettem saját testemnek.

Varga Zoltán Tamás

Varga Zoltán Tamás (1978) Debrecenben született, Budapesten él. Tanulmányait az ELTE BTK magyar szakán végezte. 2008-as A kert. Lassú mozgás című kötete Makói Medáliák díjban részesült. Szerkesztőként dolgozik.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja