Bartók Imre

Bartók Imre (1985) író, műfordító, esszéista, Budapesten él. Kötete a Jelenkor Kiadónál: Láttam a ködnek országát (regény, 2016). A szerző fotóját készítette: Németh Dániel.

Az irodalomnak, ha eltekintünk az akadémikus szempontoktól, nyilván a lázadást is magában kéne foglalnia. Nem elég mindenféle formulákban elzokogni magányunkat az egyre érthetetlenebb csillagok alatt, új témákra, sőt új nyelvre is szükségünk van.

A szerző könyve

71%
Bartók Imre
Láttam a ködnek országát
Válságos a hangulat a könyvpiacon. Kétségbeesésükben még a dörzsöltebb kiadók is nyitni kénytelenek a kisállat-gótika és az utópisztikus horror felé. A nemzetközi hírű hazai kiadó ügynökét azonban munkaköri feladatai mellett valami más is vezérli, amikor találkozik a feltörekvő, és nem ritkán zavartan viselkedő európai szerzőkkel. Keres valakit, ám a keresés egy rémálom dramaturgiájával halad előre. Metafizikai krimi, gyászregény és szatíra egy képzelt világ hétköznapjairól. A valóság drapériái lángra kapnak. Részlet a regényből: Valahol felhangzik egy sziréna. Aztán megszólal egy hangosbemondó. Üdvözlünk mindenkit A lávaisten nem tréfál bemutatóján. Kérem, adakozzanak az istenségnek! A gyülekezet tagjai a táskájukba, a zsebükbe nyúlnak, és...

3499 Ft 999 Ft

A szerkesztő ajánlja

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok