Tovább olvasom

Závada Péter

Roncs szélárnyékban

starsBetöltés...

 

Megjelenés éve: 2017

 

Méret: 126 x 206 mm
Kötés: kartonált
ISBN: 9789636766603

 

1 699 Ft1 274 Ft
Előjegyzem

Várható megjelenés: 2017. szeptember 15.

A vágy sötét anyaga. Rejtőző belső tájak, az ellenfény színháza. Vonuló madarak, emberen túli partok. Molekulák koccanása. Kemény varázs és borzongató fenség. Rések az időben, kalandok a nyelv tengerén. Árnyékok az aszfalton. Závada Péter egyre érettebb költészetének sokat ígérő birodalma.

Kategória:
Kulcsszavak: ,

Félbehagyni az ellipszist (részlet)

Összegyűjteni mindazt,
ami a fejünk fölött gazdátlanul
köröz, eltérített utasszállítót,
műholdat, űrszemetet, a törmelékből
gyűrűket vonni magunk köré,
félbehagyni az ellipszist, letérni
a kijelölt pályáról.

Závada Péter: Roncs szélárnyékban

A szerző további könyve

20%
Závada Péter
MÉSZ
starsBetöltés...
Závada Péter újabb költeményei a lélek napfoltjaira engednek rálátást. Az eltemethetetlen múlt, az árnyak között ólálkodó bűn, a be nem keríthető, fondorlatos vágy költeményei újra és újra felkavarják érzékeinket és izgatják szellemünket. Az erőteljes hang nem ereszt, bátorságában ott rezeg a kétely és a szorongás. A testek tájéka lüktet, a tabuk törékenyek, a képek lázasak. A kötet egymást keresztező ösvényeinek végén ott áll az anya, és ott áll a fiú a gyász útjának szélén egy gazdag, életerős költészet növekedésének vagyunk tanúi. Ez a könyv Winkler Nóra polcára is felkerült, olvassa el ajánlóját!

1490 Ft 1192 Ft

Závada Péter

Závada Péter (1982) költő, drámaíró, az Akkezdet Phiai trió tagja, Budapesten él. Kötete a Jelenkor Kiadónál: Mész (versek, 2015).

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja