Tovább olvasom

Závada Péter

MÉSZ

starsBetöltés...

 

Megjelenés éve: 2015
Terjedelem: 72 oldal

 

Méret: 115 x 180 mm
Súly: 80 gramm
Kötés: cérnafűzött
ISBN: 9789636765453

 

1 490 Ft1 192 Ft
Mennyiség

Závada Péter újabb költeményei a lélek napfoltjaira engednek rálátást. Az eltemethetetlen múlt, az árnyak között ólálkodó bűn, a be nem keríthető, fondorlatos vágy költeményei újra és újra felkavarják érzékeinket és izgatják szellemünket. Az erőteljes hang nem ereszt, bátorságában ott rezeg a kétely és a szorongás. A testek tájéka lüktet, a tabuk törékenyek, a képek lázasak. A kötet egymást keresztező ösvényeinek végén ott áll az anya, és ott áll a fiú a gyász útjának szélén egy gazdag, életerős költészet növekedésének vagyunk tanúi. Ez a könyv Winkler Nóra polcára is felkerült, olvassa el ajánlóját!

Kategória:
Kulcsszavak: ,

Rögtön említésre érdemes a már néhány szöveg után feltűnő, de nem tolakvó kísérlet a kötetolvasás megbolygatására. A szövegek nem rendeződnek a klasszikus értelemben vett fejezetnyi ciklusokba, noha java részük ciklikusnak vagy folytatásosnak mondható szövegsorozat, amelyeket viszont nagyobb egységbe nem illeszkedő darabok és üres oldalak választanak el egymástól.

Jelenkor online - irodalmi és művészeti folyóirat

Závada Péter

Závada Péter (1982) költő, drámaíró, az Akkezdet Phiai trió tagja, Budapesten él. Kötete a Jelenkor Kiadónál: Mész (versek, 2015).

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja