Tovább olvasom

Kukorelly Endre

Porcelánbolt – Kedvenxcekról. Olvasókönyv


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2016-11-15
Terjedelem: 518 oldal

 

Súly: 762 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789636765798
4 499 Ft3 599 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Nem irodalomtörténet. De. Nem szakkönyv, regiszterek keverve, épp most vettem észre, hogy egyes írásoknak még a szopol ige, a György(i) tulajdonnév, a Bassa teremtetem! szintagma és a nagy pofa jelzős szerkezet is meg van engedve. Másnak más. Vicc, vers meg minden. Csaknem összes irodalmi vonatkozású szövegem gyűjteménye, az 1997-es Kedvenxc cirka négyszeresére nőtt változata-folytatása; utánanéz annak, amit eddig így-úgy nézegettem, nyelvet és formát keres ahhoz, amit gondolni-érteni-érezni vélek.
Kukorelly Endre nem csak ír, de olvas. Majdnem mindent, ami érdekli, amibe belebotlik. Régieket és újakat, ezenközben papírra veti, hogyan gondolkodik elődök és kortársak műveiről, írásról, műfordításról, az irodalom oktatásáról, közvetítésének lehetőségeiről. Főként a szabálytalanságok izgatják. Az irodalom szabálytalan és izgalmas terepe, ahol földre szegezett tekintettel nem veszélytelen kóborolni. A szerző új kötetének esszéiből az is kiderül, hogy irodalom közügy, hisz mindannyian olvassuk és/vagy műveljük. Így és/vagy úgy.

Kategória:

„Kukorelly Endrétől nem szokatlan, hogy korábbi műveit újra- vagy átírva jelentkezik gyűjteményes kötettel, ám ezúttal saját versei helyett nagy elődök és kortársak életművét vette szemügyre, és irodalomtörténészként közelített tárgyához. Ez így persze máris helytelen megállapítás: a bemutatón az író-költő ugyanis épp azt hangsúlyozta, hogy nem irodalomtörténész, csupán olvasó ember, aki mellesleg ír is.”

Irodalmi Jelen

A szerkesztő ajánlja