Tovább olvasom

Petković, Radoslav

A halál tökéletes emlékezete

starsBetöltés...

 

Megjelenés éve: 2017
Terjedelem: 618 oldal

 

Méret: 115 x 200 mm
Kötés: kartonált
ISBN: 9789636766115

 

2 999 Ft2 249 Ft
Előjegyzem

Várható megjelenés: 2017. augusztus 5.

Konstantinápolyt bármelyik pillanatban beveheti a török; a hatalom és hadsereg nélküli császár nem képes megvédeni az birodalmat. Négy kamasz a pogány isteneket próbálja segítségül hívni. Egyikük, Filarion élete a neoplatonikus filozófus, Pléthón életével szövődik össze. Kettejük történetében az ortodoxia és a pápaság viszonya elválaszthatatlanul fonódik össze a lélekvándorlás tanával és más pogány hiedelmekkel.

Radoslav Petković négy évtizeden átívelő, finom arányérzékkel megírt történelmi regényében Kelet és Nyugat e sajátos közös történelmi pillanatának széles panorámája tárul fel, és kiderül, hiába tudjuk, mi történt a múltban, az ember sosem szűnik meg reménykedni, hátha ezúttal másként lesz.

Kategória:
Kulcsszavak: ,

„Talán jobb volna, ha kevésbé emlékeznénk a múltra, ha minden hajnalban kevesebbet keresnénk az előző alkony visszfényeit. Vagy nem is csak az előzőét; hiszen az ezer évvel ezelőtti eseményekre jobban emlékszünk, mint arra, ami aznap reggel történt.”

A szerző további könyve

20%
Radoslav Petkovic
Az ember, aki álmában élt
starsBetöltés...
Radoslav Petković (1953) szerb író elbeszéléskötetében minden darabot egy misztikus, rejtélyes hang leng körbe. Vagy bibliai történetek apokrif megfogalmazásait, vagy sejtelmes, meg nem magyarázható isteni-istentelen akciók szétdúlta hétköznapi történeteket olvashatunk. Váratlan találkozások, rejtélyes betegségek, földi vagy égi hatalmak világot megbolygató döntései ássák alá a mindennapok magától értetődő otthonosságát, ébresztik rá a hősöket arra, hogy több dolog van földön és égen, mint amennyit az emberi értelem felfogni képes.

1900 Ft 1520 Ft

Petković, Radoslav

Radoslav Petković (1953) szerb prózaíró, esszéista, műfordító, Újvidéken él. Kötetei a Jelenkor Kiadónál: Sors és körvonal (fordította Csordás Gábor; regény, 2003); Az ember, aki álmában élt (fordította Csordás Gábor; elbeszélések, 2009).

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja