Selyem Zsuzsa

Selyem Zsuzsa (1967) író, irodalomtörténész, Kolozsváron él. Kötete a Jelenkor Kiadónál: Moszkvában esik (kisregény, 2016). A szerző fotóját készítette: Déri Miklós.

A lélektani realizmus írói gesztusként nem különösebben érdekel, sokkal inkább az a valóság, amiről csak akkor sejthetek meg valamit, amikor elképzelem, hogy én vagyok az a kutya, aki egy fura éjszaka után azzal a bődületes csönddel kell, hogy kezdjen valamit, amely a gazdái házát körülveszi.

A szerző könyve

20%
Selyem Zsuzsa
Moszkvában esik – Egy kitelepítés története
A távolállókat hozza közel, nekem egészen a szívemig elhatol. Selyem Zsuzsa őrületesen tud mesélni. Többsávos meséjével engem bizony elragadtatott. Úgy visz soha nem látott tájakra, úgy emel még soha nem érzékelt dimenziókba, úgy vegyíti a gonoszt és az édest, hogy egy pillanatra nem kell elhagynom a realitásérzékemet, mert személyes víziója a mi elrettentő közös történetünk. Nádas Péter Részlet a regényből: Látta a vacsora romjait, az állatcsontokat az asztal alatt, az embercsontokat az árokban, apját, amint kedvtelve nézi hosszú szipkával cigarettázó anyját, látta gyanútlan húgát az egyik idegen férfi ölében, látta a másik idegen férfit, aki mindenkit, de elsősorban saját magát...

2499 Ft 1999 Ft

A szerkesztő ajánlja

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok