Jenei László

Jenei László (1964) író, a Műút folyóirat szerkesztője, Gesztelyen él. Kötetei a Jelenkor Kiadónál: Szarvas a temetőben (regény, 2006); Díszössztűz (novellák, 2016). A szerző fotóját készítette: Takács József.

Anya háza mindig mély benyomást tesz rám. Amikor ideköltözött, azt mondta, ez a hely kiválóan alkalmas lesz egy olyan öregasszonynak, aki már nem akar semmit a világtól. Legfeljebb annyit, hogy ne bámuljanak a képébe, amikor majd haldoklik. A haldoklás érdektelen, alkalmat ad néhány hitvány alaknak a túlságos közvetlenségre.

A szerző könyve

20%
Jenei László
Díszössztűz
Nem tudni, hogy kezdődött. Florin gyanútlanul járta a vadcsapásokat, kihelyezte a hurkokat, begyűjtötte az áldozatait, de a kielégülés nem történt meg. Gondosan utánajárt mindennek, helyükön vannak a dolgok, de a célnál egy apróság mindig eltolódott. A helyzet csodát ígért, de beváltani nem volt képes. Pénzt akart csinálni, de rájött, hogy nem érdekli. Aztán azt akarta, hogy megtudják, kegyetlen gyilkos, orvul öl. Hogy megbotránkozzanak. Van egy helyszín, ahol életünk során mindnyájan megfordulunk: a temető. S van egy állapot, mellyel akár többször is szembe kell néznünk, a haldoklás vagy a gyász ideje. A Díszössztűz hét elbeszélése ezen a szálon kapcsolódik egymáshoz, a...

2999 Ft 2399 Ft

A szerkesztő ajánlja

Kosár

A kosarad üres.

Tovább vásárolok