Tovább olvasom

Dunajcsik Mátyás

Víziváros


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2022-03-21
Terjedelem: 252 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
ISBN: 9789635182374
3 999 Ft3 199 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„Budapest az igaz és mélységes szerelmek városa. Higgye el, Uram, aki ismeri ezt a várost, csak könnyezve tud beszélni róla” – írja Szerb Antal, ez a könyv pedig épp egy ilyen szerelemről szól, de még inkább azokról a történetekről, amelyeket a szerelemről mesélünk egymásnak és saját magunknak.
Egy fékezhetetlen intellektusú, gördeszkás bölcsész és egy rejtélyes, véletlenül idevetődött francia lány a 2010-es évek vibráló, zsúfolt Budapestjén váratlanul egymásba szeret – de hogy közös történetük  tündérmese vagy bűnregény lesz-e végül, azt már nem ők döntik el, hanem a város és a folyó szeszélyes istenei.
Dunajcsik Mátyás első regénye egyszerre urbanisztikai love story, rendhagyó családtörténet és szédítő utazás a mai, egykor volt és sohasem létezett Budapesten, amelynek épp annyi arca van, mint a rajta keresztül hömpölygő, történelmi és mitikus hordalékokat görgető Dunának.

Kategória:

„Még a hidak is csak annyi terhet képesek egyszerre elviselni, mint a történet, ami létrehozta őket.”

Dunajcsik Mátyás

Dunajcsik Mátyás (1983) költő, író, esztéta, performer. Angol, francia, izlandi és óizlandi nyelvből fordít. Életének első harminc évét Budapesten töltötte, majd egy kétéves reykjavíki kitérő után Németországban telepedett le. Jelenleg Drezdában és Berlinben él. A szerző portréját Szöllősi Mátyás készítette.

Kötetei:

A szemüveges szirén (ifjúsági regény, 2016)

Balbec Beach (novellák, 2012)

Repülési kézikönyv (versek és novellák, 2007)

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja