Tovább olvasom

Del Rey, Lana

Violet a fűben hátrahajol

starsBetöltés...

 

Fordította: Tóth Réka Ágnes
Megjelenés dátuma: 2022-08-19
Terjedelem: 128 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
ISBN: 9789635181506
3 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Előjegyezhető

„A Violet a fűben hátrahajol volt a legelső versem. Néhány vers szinte készen jelent meg előttem, ezeket lediktáltam vagy begépeltem. Némelyikkel hosszan dolgoztam, szavanként szedtem szét és raktam össze, hogy a lehető legjobban sikerüljön. Végül sokfélék lettek, de mind őszinte. Nem akarják másnak mutatni magukat, mint amik, és ezért büszke vagyok rájuk – mert a valódiság, a hitelesség volt a célom.” – Lana Del Rey

Lana Del Rey első verseskötete – mely a szerző előadásában hangoskönyvként is megjelent – egy kapcsolat édes-bús lezárása, s egyben Kaliforniához írt szerelmes levél. A sorok mégsem a megvalósult amerikai álomról szólnak, sokkal inkább az Amerika-mítosz hazugságairól, a nyugati part aszályairól és tűzvészeiről – a dalszerző-énekesnőtől már jól ismert katartikus melankólia hangján.

A különleges könyvet, melyet Simon Márton és Tóth Réka Ágnes fordításában veheti kézbe az olvasó, többek között Lana Del Rey saját fotói illusztrálják.

Kategória:

„3 lehetséges befejezés
fagyasztja a vérem
jól boldogulok mert azt mondom
és mert azt írom meg
De őszintén ha nem volnál itt
nem tudom hogy festenének a dolgok”

Del Rey, Lana

Lana Del Rey (eredeti nevén Elizabeth Woolridge Grant) énekesnő-dalszövegíró. 1985-ben született New Yorkban, tizennyolc éves korában kezdett dalokat írni, melyekkel brooklyni klubokban lépett fel. Az átütő sikert a Video Games című dala hozta meg számára 2011-ben. Nyolc lemezt adott ki, munkásságát többek között Golden Globe- és Grammy-díjjal ismerték el.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja