Tovább olvasom

Wallace, David Foster

Végtelen tréfa

starsBetöltés...

 

Fordította: Kemény Lili és Sipos Balázs
Megjelenés dátuma: 2018-10-26
Terjedelem: 1000 oldal

 

Méret: 155 x 226 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789636766146
7 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Előjegyezhető

„A Végtelen tréfa az X generáció Ulyssesévé vált. Wallace gigantikus opuszát olvasni olyan, mintha nyakig merülnénk a kilencvenes évek sajtburgerszagú, MTV-fixált, hedonista univerzumában, és fejest ugranánk egy saját diszkomfortzónájában ragadt, megszállott és néha követhetetlenül gyorsan szerváló író zavarosan örvénylő agyába.” – Könyvesblog

David Foster Wallace-t „nemzedéke legjobb elméjé”-nek tartotta A. O. Scott, a The New York Times vezető filmkritikusa. A szerző „hipszterbibliává kanonizálódott” főműve, a Végtelen tréfa a jövőben játszódik, amikor Kanada, Mexikó és az Egyesült Államok egy ONAN (Organizált és Neutralizált Amerikai Nemzetek) nevű szuperállammá olvad össze. A regény szereplői egy teniszakadémia növendékei és egy drog- és alkoholrehabilitációs átmeneti otthon bentlakói, valamint québeci szeparatisták egy csoportja, akiket egy cél vezérel: megtalálni a Szórakoztatásnak, annak a filmnek a mesterkópiáját, ami, ha az ember egyszer is megnézte, nem hagyja, hogy utána bármi mást csináljon. A Végtelen tréfa lényegi és életbevágó kérdéseket feszeget: mi a szórakoztatás, és miért uralja az életünket, miképp hat az emberi kapcsolatainkra a szórakozás iránti vágyunk, és mit árulnak el rólunk az általunk választott örömök.

 

Kategória:

„Az igazság megszabadít. De csak miután végzett veled.”

A szerző további könyve

20%
Végtelen tréfa
starsBetöltés...

7999 Ft 6399 Ft

Wallace, David Foster

David Foster Wallace 1962-ben született a New York állambeli Ithacában. Angol irodalmat és filozófiát tanult az Amherst College-ban, majd az írás mellett maga is tanított. A Végtelen tréfa a második regénye, amely 1996-ban jelent meg. 2008-ban önkezével vetett véget életének a kaliforniai Claremontban.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja