Tovább olvasom

Wallace, David Foster

Végtelen tréfa

starsBetöltés...

 

Fordította: Kemény Lili; Sipos Balázs
Megjelenés dátuma: 2020-11-02
Terjedelem: 1114 oldal

 

Méret: 152 x 226 mm
ISBN: 9789635181162
7 999 Ft6 399 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

“A Végtelen tréfa az X-generáció Ulyssessévé vált. Wallace gigantikus opuszát olvasni olyan, mintha nyakig merülnénk a kilencvenes évek sajtburgerszagú, MTV-fixált, hedonista univerzumában, és fejest ugranánk egy saját diszkomfortzónájában ragadt, megszállott és néha követhetetlenül gyorsan szerváló író zavarosan örvénylő agyába.” – Könyvesblog
David Foster Wallace főműve, a Végtelen tréfa a jövőben játszódik, amikor Kanada, Mexikó és az Egyesült Államok egy ONAN (Organization of North American Nations) nevű szuperállammá olvad össze. A regény szereplői egy teniszakadémia növendékei és egy alkohol- és drogelvonó intézet bentlakói, valamint québeci radikálisok egy csoportja, és mindenkit az az egy cél vezérel, hogy megtalálja a Szórakoztatásnak, annak a filmnek a mesterkópiáját, ami – ha az ember egyszer is megnézte – nem hagyja, hogy azután egyéb tevékenységet folytasson. A Végtelen tréfa lényegi kérdéseket feszeget: mi a szórakoztatás, és miért uralja az életünket, miképp hat az emberi kapcsolatainkra a szórakozás iránti vágyunk, és mit árulnak el rólunk az általunk választott örömök.

Ez a könyv egyike az évtized 50 legemlékezetesebb világirodalmi megjelenéseinek – Könyves Magazin

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyve

20%
David Foster Wallace
Végtelen tréfa
starsBetöltés...

7999 Ft 6399 Ft

Wallace, David Foster

David Foster Wallace 1962-ben született a New York állambeli Ithacában. Angol irodalmat és filozófiát tanult az Amherst College-ban, majd az írás mellett maga is tanított. A Végtelen tréfa a második regénye, amely 1996-ban jelent meg. 2008-ban önkezével vetett véget életének a kaliforniai Claremontban.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja