Tovább olvasom

Nádas Péter

Párhuzamos olvasókönyv

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2017-05-31
Terjedelem: 436 oldal

 

Súly: 638 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789636766054
4 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Aki olvasta a Párhuzamos történeteket, minden bizonnyal örömmel böngészi a regényben elbeszélt események hitelességét megalapozó, az ábrázolt korszakok levegőjét érzékeltető, a szerzőt a mű megírásában segítő dokumentumokat, továbbá Christina Viraghnak, a kötet német fordítójának bevezető esszéjét, a regény szerzőjével készült interjúkat és a jelentősen bővített záró tanulmányt Radics Viktória tollából. De legalább ennyire érdekesek a könyv illusztrációi, melyek részben Nádas Péter saját munkái, részben a háromkötetes nagyregényben ábrázolt helyszíneket, korokat felidéző archív fényképek.

A Párhuzamos olvasókönyv második kiadása számos új fotóval és dokumentummal gazdagodott.

Kategória:

„Valahogy úgy vagyok vele, mint az életemmel, az életekkel: nem tudom összerakni. A regényforma az élet-formát és a halál kiszámíthatatlan nyeséseit tükrözi igen élesen. A szerkezet elvét kutatva a gondviselés nyomát kutatom – amikor rendezőelvet keresek, akárha istent keresnék. Utalnak rá jelek itt is, ott is, kósza, véletlen, inkább kételyt, mint hitet ébresztő keresztek, notabenék, ikszek és ipszilonok. A szembetűnő párhuzamosság rendezőelvnek kevés, a különféle keresztkapcsolatok és átkötések valami többre utalnak. De mire? Kell lennie még valaminek, miként ezt a szöveg pontosnak tűnő ritmusa, zenei lüktetése, az összecsengések és kontrasztok, az erős diszharmóniák folyton sugdossák. Ennek az irodalmi műnek van jelentése, van egy jelentésháló: tessék kibogozni.”

Radics Viktória (részlet a Párhuzamosok örvényében című tanulmányból)

A szerző további könyvei

Nádas Péter

Nádas Péter (1942) író, drámaíró és esszéista. Életműsorozata a Jelenkor Kiadó gondozásában jelenik meg 1992 óta. Legutóbbi kötetei a Jelenkor Kiadónál: Emlékiratok könyve (regény, 6. kiadás, 2015); Egy családregény vége (regény, 8. kiadás, 2015); Párhuzamos történetek (regény, 4. kiadás, 2016); Az élet sója (esszé, 2016), Az égi és a földi szerelemről (esszé, 3. kiadás, 2016), Világló részletek (memoár, 2017), Párhuzamos olvasókönyv (2., bővített, javított kiadás, 2017). A szerző fotóját készítette: Stekovics Gáspár.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja