Tovább olvasom

Kutasy Mercédesz

Párduc márványlapon

Barangolások a latin-amerikai irodalom és művészet határterületein
starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2019-10-03
Terjedelem: 248 oldal

 

Méret: 115 x 200 mm
Kötés: KARTONÁLT
ISBN: 9789635180097
2 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Hogyan lehet – ha lehet – kijutni Borges labirintusaiból és börtöneiből? Miért ír le Bolaño száznál is több, egymásra kísértetiesen hasonlító gyilkosságot? Milyen trükkökkel éri el Cortázar, hogy olvasója úgy érezze, a szöveg világa és saját valósága között nincs már éles határ?

Kutasy Mercédesz merész és sokszínű elemzései nem csupán a nálunk is népszerű latin-amerikai írók munkásságába vezetik be az olvasót, de olyan európai és magyar alkotók világába is elkalauzolják, mint Duchamp, Malevics vagy Kassák Lajos. A szerző nem csak térben, időben is nagy távot jár be: a legfrissebb kortárs performanszoktól a 20. század klasszikussá vált irodalmi szövegein át egészen a mexikói barokk apácaportrékig tekint vissza. Könyve „gondolati térkép, metairodalmi bédekker egy lehetséges, ám semmiképp sem kizárólagos Latin-Amerika felfedezéséhez”.

Kategória:

„Vajon megvalósítható-e a fehér alapon fehér négyzet az irodalomban?”

Kutasy Mercédesz

Kutasy Mercédesz 1978-ban született Budapesten. Művészettörténész, az ELTE Spanyol Tanszékének oktatója, műfordító, aki többek között Roberto Bolaño, Javier Marías és Guillermo Cabrera Infante műveit fordította. Háromszor részesült Babits Mihály műfordítói ösztöndíjban, és három évig Kállai Ernő műkritikusi ösztöndíjban.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja