Tovább olvasom

Buwalda, Peter

Otmar fiai


starsBetöltés...

 

Fordította: Zákányi Viktor
Megjelenés dátuma: 2022-03-18
Terjedelem: 552 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
ISBN: 9789635180721
4 999 Ft3 999 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Ludwig Smit nem ismerte a vér szerinti apját, és nagyon is jól megvolt nélküle. Anyja nevelte fel második férjével, az életvidám, zenebolond Otmarral egy holland kisvárosban. Amikor Ludwig évtizedekkel később, immár a Shell vállalat alkalmazottjaként felkeresi Szahalin szigetén Johan Trompot, a mindenható területi igazgatót, hogy védelmükre keljen az Ohotszki-tenger veszélyeztetett szürke bálnáinak, feltámad benne a gyanú, hogy sohasem látott apjával áll szemben.

Trompot ugyanekkor valaki más is meglátogatja: Isabelle Orthel újságírónő, aki régóta igyekszik leleplezni a befolyásos üzletember képmutató játszmáit és visszaéléseit. Ludwigot villámcsapásként éri a találkozás egykori egyetemi évfolyamtársnőjével, akibe annak idején reménytelenül szerelmes volt, ráadásul egy hóvihar miatt ugyanabba a hotelszobába szorulnak.

Peter Buwalda mesterien ötvözi az oknyomozó újságíró és a cselekményt ördögi ügyességgel bonyolító, szereplőit biztos kézzel megrajzoló szépíró kvalitásait. A regény egyszerre járja körül a multinacionális vállalatok ökológiai és társadalmi felelősségének kérdését, és mutatja be egy apát kereső fiú, majd egy apjával versengő férfi történetét. Az Otmar fiai egy készülőben lévő trilógia első darabja.

„Briliáns. Sötét, mint Houellebecq, lenyűgöző, mint Knausgård, mindez egy amerikai nagyregény történetszövésével.” ‒ Politiken

Kategória:

„Amit valójában mondani akarok – szólalt meg Ludwig izgatottan –, hogy nem igazán bízom a génekben… Minden szülő és gyermek arra ítéltetett, hogy megtagadják egymást, hogy idővel… elidegenedjenek egymástól.”

Buwalda, Peter

Peter Buwalda (1971, Brüsszel), holland író, újságíró. Első regénye, a Bonita Avenue 2010-ben jelent meg, és számos irodalmi díjat elnyert.

A szerző portréját Jelle Vermeersch készítette

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja