Tovább olvasom

Hill, Nathan

Nix

starsBetöltés...

 

Fordította: Mesterházi Mónika
Megjelenés dátuma: 2018-04-12
Terjedelem: 692 oldal

 

Méret: 152 x 226 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789636767242
4 999 Ft3 999 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Samuel Andresen-Andersont tizenegy éves korában elhagyta az anyja. Az átlagos külvárosi nőnek ez volt az egyetlen radikális tette – legalábbis Samuel így hitte, ám évekkel később hippi terroristaként látja viszont őt a hírekben, mert állítólag rátámadt egy elnökségért kampányoló republikánus kormányzóra. A média rovott múltú militáns szélsőségesnek állítja be, de Samuel úgy tudja, hogy Faye sosem hagyta el az iowai kisvárost. Elhatározza, hogy megírja az anyja életrajzát, tabuk nélkül, ehhez azonban először meg kell találnia őt. Ahogy a múlt nyomába ered, a történet végighömpölyög a nyolcvanas évek álmos külvárosaitól a ’68-as chicagói zavargásokon át a második világháborús Norvégiáig, a rejtélyes Nix szülőföldjére, akiről kiskorában meséltek Samuelnek. A férfi rájön, hogy mindent át kell értékelnie, amit valaha az anyjáról gondolt.

Nix különleges történet az anyai önzésről, alkotói válságról, a politika társadalmat megosztó hatalmáról és arról, hogy néha attól szenvedünk a leginkább, amit a legjobban szeretünk.

A regényből J. J. Abrams készít sorozatot Meryl Streep főszereplésével.

Kategória:

„Epés kritika az ezredfordulós létről, a videojáték-függőségről és az önhitt tudományról; érzékeny gondolatok a barátságról, szerelemről és az elhagyatásról; bevezetés a hatvanas évek radikalizmusába és a norvég kísértethistóriákba. Nathan Hill izgalmasan burjánzó első regényében briliáns társadalmi szatírát írt Don DeLillo vagy Thomas Pynchon modorában…”

Entertainment Weekly (2016 legjobb regénye)

Hill, Nathan

Nathan Hill 1978-ban született Cedar Rapidsben. 2016-ban jelent meg debütáló könyve, a Nix, mely elnyerte a Los Angeles Times legjobb első regénynek járó Art Seidenbaum-díját, és több mint harminc nyelvre fordították le.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja