Tovább olvasom

Énard, Mathias

Mesélj nekik csatákról, királyokról és elefántokról

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2018-03-14

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789636766436
2 999 Ft2 399 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Michelangelo 1506-ban II. Bajazid szultán meghívására Konstantinápolyba érkezik, hogy megtervezze az Aranyszarv-öböl felett átívelő hidat. A művész által a fivérének küldött eredeti levelek nyomán írt regényben Kelet és Nyugat különös találkozásról olvashatunk, miközben nem csupán a fénykorát élő Oszmán Birodalom belső ügyeit ismerhetjük meg, hanem a kor egyik legnagyobb művészének gondjait, vágyait és törekvéseit is. A regény 2010-ben elnyerte a Prix Goncourt des Lycéens-t.

Kategória:

„Az éjszaka nem ér össze a nappallal. Elhamvad benne. Hajnalban máglyára hurcolják. És vele együtt az övéit is, az iszákosokat, a költőket, a szeretőket."

Énard, Mathias

Mathias Énard Goncourt-díjas író, műfordító 1972-ben született a nyugat-franciaországi Niort városában. Arab és perzsa tanulmányokat folytatott, hosszú időt töltött a Közel-Keleten. 2000-ben Barcelonába költözött. Magyarul is olvasható Zóna című regénye számos elismerésben részesült, például a Candide-díjban, a Mesélj nekik csatákról, királyokról és elefántokról (magyarul 2018-ban jelent meg, Takács M. József fordításában) pedig elnyerte a Prix Goncourt des Lycéens-t.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja