Tovább olvasom

Sainz Borgo, Karina

Megy le a nap Caracasban


starsBetöltés...

 

Fordította: Dornbach Mária
Megjelenés dátuma: 2021-09-09
Terjedelem: 256 oldal

 

ISBN: 9789636769192
3 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A harmincnyolc éves Adelaida anyja halála után magára marad Caracasban – az anarchia városában, ahol az erőszak szabja meg az élet ritmusát.

Miközben a temetés után lakásába zárkózva, magányosan gyászol, az utcán lövések hallatszanak, és az ablakokban kialszik a fény: a Forradalom Fiai újabb zavargást robbantottak ki. Másnap Adelaida megpróbál lisztet szerezni a közeli pékségben. Caracasban az emberek rendszerint hiába állnak sorba  a boltokban – csak a kiválasztottak távozhatnak teli szatyrokkal, a fejadagot jóval meghaladó élelemmel. Adelaida sem jár sikerrel, s mikor üres kézzel hazatér, nem tud bejutni az otthonába, mert azt fosztogatók foglalták el. Adelaida a szomszédnője lakásában rejtőzik el, ahol váratlan lehetőség nyílik meg előtte a pokolból való menekülésre: kezébe akad egy irat, melyből kiderül, hogy a szomszéd spanyol útlevélért folyamodott…

Karina Sainz Borgo megrázó képet fest az anyját és hazáját is gyászoló nőről; a 21. századi Venezuelában uralkodó korrupcióról, káoszról, erőszakról és arról, milyen áron lehet mindezek árnyékában túlélni a mindennapokat. A Megy le a nap Caracasban több mint húsz nyelven jelent meg.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Sainz Borgo, Karina

Karina Sainz Borgo Caracasban született 1982-ben. Tíz évvel ezelőtt kivándorolt Spanyolországba, ahol azóta is él. Újságíróként dolgozik, két tényirodalmi műve után ez az első regénye.

Tovább a szerző oldalára

„Ez nem nemzet, hanem húsdaráló.”

A szerkesztő ajánlja