Tovább olvasom

Egan, Jennifer

Manhattan Beach


starsBetöltés...

 

Fordította: Simon Márton
Megjelenés dátuma: 2021-09-01
Terjedelem: 564 oldal

 

ISBN: 9789636767280
4 299 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A gazdasági válság alatt a tizenkét éves Anna elkíséri apját a nagy hatalmú üzletemberhez, Dexter Styleshoz. A kislányt megbabonázza a ház előtt hullámzó tenger és a két felnőtt között vibráló feszültség – bár nem érti, érzi, hogy a férfi kulcsszerepet játszhat apja és a családjuk jövőjének alakulásában.
Sok évvel később újra összehozza vele a sors – ekkorra az ország háborúban áll, Anna apjának pedig nyoma veszett, így anyjával ketten gondoskodnak sérült és magatehetetlen kishúgáról. Hogy biztosítsa családja megélhetését, a haditengerészet gyártelepén dolgozik, ahol a tengerentúlon szolgálatot teljesítők helyett már nők is végezhetnek férfimunkát. Anna azonban a lehető legveszélyesebb feladatra vágyik: az az álma, hogy ő legyen az első női búvár.
Az elszúrt idő nyomában szerzőjének történelmi regénye egy fiatal lány nővé érésének történetén keresztül, mesterien adagolt feszültséggel tár fel egy sorsfordító korszakot, amikor gyökeresen átalakul a férfi és női szerepekről, Amerikáról és a világról alkotott kép.

Kategória:

„Én a felemelkedésünket látom magam előtt, ennek az országnak a felemelkedését olyan magasságokba, ahová előttünk senki sem ért még fel – mondta egészen halkan. – Sem a rómaiak. Sem a Karolingok. Se Dzsingisz kán vagy a tatárok vagy a napóleoni Franciaország. Na szép! Csak ennyit mondok, de mindannyian úgy néztek rám máris, mintha a bolondok házából kiabálnék ki az ablakon! Hogy lenne mindez lehetséges?, kérdezitek magatokban. Úgy, hogy a mi uralmunk nem az emberek leigázására épül majd. Ebből a háborúból győzedelmesen és sértetlenül fogunk kikerülni, hogy azután a világ bankáraivá váljunk. Exportálni fogjuk az álmainkat, a nyelvünket, a kultúránkat, mindazt, ahogy mi élünk. És ez ellenállhatatlan lesz.”

A szerző további könyve

20%
Jennifer Egan
Az elszúrt idő nyomában
starsBetöltés...

3699 Ft 2959 Ft

Egan, Jennifer

Jennifer Egan 1962-ben született Chicagóban. Az elszúrt idő nyomában 2011-ben elnyerte a Pulitzer-díjat, és azóta több mint 30 nyelvre lefordították.

Credit: Pieter M. Van Hattem /Visalux

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja