Tovább olvasom

Porter, Max

Lanny


starsBetöltés...

 

Fordította: Falcsik Mari
Megjelenés dátuma: 2021-09-23
Terjedelem: 288 oldal

 

Méret: 110 x 185 mm
ISBN: 9789636768249
3 699 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Egyszer volt, hol nem volt egy kis falu London mellett, ahol a vörös téglás házak sorát csak egy templom és egy kocsma szakította meg. A falu hangjai, mint mindenhol, szerelemről, munkáról, halálról, kutyasétáltatásról és gyepgondozásról fecsegnek. Mélyen a házak alatt évszázadok óta szunnyad a halott Fogacsán apó. Néha levelekkel borítva, gyökérkarokkal rajzolják le a gyerekek, akik attól félnek, hogy ha rosszalkodnak, elviszi őket. Egy nap Fogacsán felébred, előbújik rejtekhelyéről, emberi történetekre szomjasan fülelni kezd, és csak hallgatja, hallgatja a falu szimfóniáját. Feszülten figyel egy elbűvölő fiúcskát, aki nemrég érkezett a faluba: Lannyt, akit érzékenysége különösen fogékonnyá és sebezhetővé tesz…

Max Porter kisregénye hipnotikus erővel rántja be az olvasót egy olyan világba, ahol szeszélyesen kanyargó zöld indák fonják elválaszthatatlanul össze az apró és a nagy dolgokat, az ősit és az újat, a mítoszt és az életet.

 

„Döbbenetes, megható és erőteljes… csodálatos”. The Daily Telegraph

„Lehengerlő, nyugtalanító és mámorító könyv.” Psychologies

„A szavak vidáman kavargó üstje.” The Guardian

„Rendkívüli irodalmi bravúr.” The Sunday Times

„Varázslatos és fondorlatos mű, egy igazi diadal.” The Financial Times

„Igazi örömkönyv… lüktet az élettől.” The Observer

„Nem sűrűn botlik az ember ennyire jó könyvbe.” Maggie O’Farrell

 

 

Kategória:

„A halott Fogacsán apó beteg vörösfenyőkarokkal öleli át magát, álláról kakukknyál csorog. Elvigyorodik. Kísértést érez, hogy mint egy sebész, fölmesse a falu testét, és kihúzza belőle ezt a gyermeket. Hogy kivonja onnan. Egyszerre fiatal és ősi, egyszerre tükör és kulcs. Aztán a halott Fogacsán apó elhagyja őrhelyét, és továbbvándorol, nevetgélve, egyik bőréből a másikba átbucskázva, most épp fényes impregnált vászon esőkabátban, a falutól megrészegedve, érzésektől duzzadva, bizsergeti a gondolat, hogy miként vezet egyik dolog a másikához, újra meg újra, és megint újra, és nincs semmiféle vég.”

A szerző további könyve

20%
A bánat egy tollas állat
starsBetöltés...

3299 Ft 2639 Ft

Porter, Max

Max Porter 1981-ben született Angliában. Első regényével, amely közel harminc nyelven jelent meg, elnyerte többek között a The Sunday Times „Az év fiatal írója” díját és a Dylan Thomas-díjat.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja