Tovább olvasom

Manea, Norman

Kötelező boldogság


starsBetöltés...

 

Fordította: Vallasek Júlia
Megjelenés dátuma: 2016-09-22
Terjedelem: 257 oldal

 

Súly: 252 gramm
Kötés: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
ISBN: 9789636765866
2 999 Ft2 399 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A Kötelező boldogság négy elbeszélésének középpontjában a rendőrállam rémálmai között élő kisember áll az egyszerre hátborzongatóan és szatirikusan ábrázolt hétköznapi szenvedés. A kafkai történetek arra keresik a választ, mit is jelent félelemben élni és korrupt ravaszsággal túlélni egy kegyetlen diktatúrát. Manea szövegeiben a fantasztikummal keveredő tragikus valóságot bizarr erők irányítják: inkoherencia, elmondhatatlanság, abszurd. A Kötelező boldogság az illúziótlanság józan belátásra készteti az olvasót, és arra figyelmeztet, hogy a képtelen helyzetekben a szerepek bármikor könnyen felcserélhetők.

Válogatta és szerkesztette a Modern Dekameron sorozat Huszadik századi román novellák című kötetét, melyben többek közt Norman Manea Tanítómesterek című elbeszélése jelent meg az ő fordításában.


Az Európai Unió Kreatív Európa programjának támogatásával.
Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásáért.

Kategória:

„A jövő tehát a jelenben rejlik, amelyben élünk, az alig letűnt múltban, amely formált bennünket.”

Manea, Norman

Norman Manea (1936) román író, New Yorkban él. Számtalan novella, esszé és regény szerzője, amelyek elsősorban a holokauszt, a kommunista élet mindennapjait és a száműzetést tematizálják. Kötete a Jelenkor Kiadónál: Kötelező boldogság (fordította: Vallasek Júlia; novellák, 2016), Horizontok sorozat (FISZ-Jelenkor).

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja