Tovább olvasom

Mora, Terézia

Kötélen


starsBetöltés...

 

Fordította: Fodor Zsuzsa
Megjelenés dátuma: 2022-04-01
Terjedelem: 344 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
ISBN: 9789635180981
4 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A trilógia második részében Darius Kopp maga mögött hagyta a nagyváros jól szervezett társadalmát, ahol kudarcot kudarcra halmozott. A végső lökést szeretett felesége, Flora halála adta, hogy elinduljon kelet felé, és addig bolyongjon, míg a Kaukázusba, kontinensünk határára nem ért.

A harmadik rész elején Cataniában, az Etna oldalában látjuk viszont. Pizzát süt, turistabuszokat vezet. A vulkán kráterének peremén végre arra a helyre is rátalált, ahol Flora hamvait szétszórhatta. Úgy tűnik, elégedett, vagy legalábbis belenyugodott a sorsába. Ekkor azonban felbukkan tizenhét éves unokahúga, és Koppnak felelősséget kell vállalnia. Visszatér Berlinbe, baráti segítséggel, kölcsönpénzből, minden garast a fogához verve próbál a felszínen maradni. Vajon sikerülhet-e újra megkapaszkodnia?

A rokonszenves és kissé esetlen Darius Koppot érzelmek és vonzalmak önkéntelen impulzusai irányítják, a késő kapitalizmus „tulajdonságok nélküli embere” ő.

A fordító munkáját az S. Fischer Stiftung támogatta.

Kategória:

„A nevem Darius Kopp, ötvenéves vagyok, az életem nagyobbrészt alábecsülésből és felvágásból, hazugságokból és titkokból áll, és szó sincs róla, hogy még bármi lehetne belőlem, de nem félek, csak mérsékelten vagyok megkeseredett, és legalább igyekszem nem másokra mutogatni, és nem gyűlölni senkit, se egyes embereket, se csoportokat. Ne mondd, hogy ez semmi. Este öt és hét között engem is elfog a nyugtalanság, mint mindenki mást, de én nem sírok. Felveszem az évszaknak megfelelő ruhát, és még egyszer elmegyek hazulról.”

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
A szörnyeteg

5499 Ft 4399 Ft 20%


starsBetöltés...
Nap mint nap

4999 Ft 3999 Ft 20%


starsBetöltés...
Az egyetlen ember a kontinensen

3999 Ft 3199 Ft 20%

Mora, Terézia

Terézia Mora 1971-ben született Sopronban, német nyelvű családban, 1990 óta Berlinben él. Regényein kívül elbeszéléseket és forgatókönyveket ír, elnyerte a Német Könyvdíjat és a Georg Büchner-díjat. A kortárs magyar irodalom, többek között Esterházy Péter, Örkény István, Parti Nagy Lajos és Tompa Andrea műveinek fordítója.
A szerző fotóját Antje Berghäuser készítette.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja