Tovább olvasom

Flanagan, Richard

Keskeny út északra

starsBetöltés...

 

Fordította: Gy. Horváth László
Megjelenés dátuma: 2016-10-10
Terjedelem: 476 oldal

 

Súly: 590 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789636766467
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Man Booker-díj, 2014
Flanagan írása olyan, mint egy hömpölygő folyó, néha feketéllik sártól, iszaptól és holttestektől, máskor fényes, akár a víztükrön ragyogó holdsugár. The Telegraph
Dorrigo Evans története messze délen, a huszadik század eleji tasmaniai csapdázók barlangjainál kezdődik, és hosszan kanyarog észak felé, egészen a sziámi Kwai-folyó vidékéig, ahol ausztrál hadifoglyok építették a japán császár parancsára a hírhedt Halálvasutat. Ahogy a második világháború eléri Ausztráliát, Dorrigo is bevonul a seregbe, majd hamarosan ez a trópusi pokol lesz végső állomáshelye. Orvosként küzd a fogolytáborban a sár, a reménytelen éhezés, a kolera, valamint a versrajongó, szadista parancsnok, Nakamura őrnagy ellenében a társai életéért. Közben saját démonai kínozzák; a megbecsült polgári létbe való hazatérés vágya és egy kétségekkel teli, bűnös, még a háborúnál is pusztítóbb szerelem. Az egyik pokoltól megmenekülhet a saját lelkétől soha. Még ha hősként ünneplik is hazájában, van, amit nem képes begyógyítani sem az idő, sem egy sikeres élet.
Richard Flanagan költői szépségű regénye a szerelem és a halál kulisszái közt tárja elénk a fájdalom és a gyönyör közelségét, a testiség végletességét, a beteljesíthető boldogság ürességét.

Kategória:

„De néha kimondunk dolgokat, és azok nem csak szavak. Hanem az ember véleménye valakiről egy mondatban. Mindössze egy mondatban.”

A szerző további könyvei

20%
Első személy

starsBetöltés...

4499 Ft 3599 Ft

20%
Richard Flanagan
Egy tenyér, ha tapsol
starsBetöltés...

3499 Ft 2799 Ft

Flanagan, Richard

Richard Flanagan (1961) író, Hobartban (Tasmánia) él. A Keskeny út északra (2013) című regényével 2014-ben elnyerte a Man Booker-díjat.

Kötetei a Jelenkor Kiadónál: Keskeny út északra (fordította: Gy. Horváth László; regény, 2016); Egy tenyér, ha tapsol (fordította: Kada Júlia; regény, 2018); Első személy (fordította: Kada Júlia; regény, 2022)

A szerző fotóját készítette: Colin Macdougal.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja