Tovább olvasom

Bartók Imre

Jerikó épül

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2018-06-04

 

Méret: 152 x 226 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789636767532
4 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Bartók Imre új regénye, ha hagyományos fogalmainkkal próbálnánk leírni, önéletrajz, családregény és nevelődési regény meghökkentő elegye. A könyv cselekménye mintegy húsz évet fog át: az 1980-as és 90-es évek generációs tapasztalataiból kiindulva, a valós eseményekre épülő személyes történettel a valóságot kifordító, továbbgondoló, egészen a kultúrtörténeti és teoretikus belátásokig hatoló elbeszélést hoz létre. Szándékosan tágítva a szakadékot a gyerekkor sokszor traumatikus emlékei és a felnőttkori visszatekintés között, bemutatja egy szükségszerű tragédiákkal együtt is átlagos élet átlagos hétköznapjait és annak a szellemi fejlődésnek az útját, amelynek végpontjáról a múlt mint rommező beláthatóvá és értékelhetővé válik. A Jerikó épül merő provokáció, kísérlet egy újfajta irodalmi stratégia és nyelv megteremtésére.

Ez a könyv egyike az évtized 50 legemlékezetesebb magyar irodalmi megjelenéseinek – Könyves Magazin

Kategória:

„Apám, tudata pislákoló szikráival, e percben önnön halálát kívánja, nem rest bevallani, hogy most akár véget is érhet minden, és ha véget érne, talán megkönnyebbülnénk mindannyian, jó idők jönnének, újabb holdtölte, egy kis kerekség, a fény sivár eszpresszója, egy nehéz, de nehezéktől mentes időszak kezdete lehetne a jövendő.”

A szerző további könyvei

20%
Lovak a folyóban
starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

20%
Bartók Imre
Láttam a ködnek országát
starsBetöltés...
Válságos a hangulat a könyvpiacon. Kétségbeesésükben még a dörzsöltebb kiadók is nyitni kénytelenek a kisállat-gótika és az utópisztikus horror felé....

3499 Ft 2799 Ft

Bartók Imre

Bartók Imre (1985) író, műfordító, esszéista, Budapesten él. Kötetei a Jelenkor Kiadónál: Láttam a ködnek országát (regény, 2016); Jerikó épül (regény, 2018). A szerző fotóját készítette: Németh Dániel.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja