Tovább olvasom

Barba, Andrés

Fényes köztársaság


starsBetöltés...

 

Fordította: Kutasy Mercédesz
Megjelenés dátuma: 2022-03-17
Terjedelem: 224 oldal

 

Méret: 110 x 185 mm
ISBN: 9789636768164
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

San Cristóbal esőerdő és folyó határolta jelentéktelen városka, mely nemrég indult virágzásnak. Ám egyszer csak megérkeznek a gyerekek. Harmincketten vannak, és mintha a vadonban születtek volna, ismeretlen nyelvet beszélnek. A dzsungelben rejtőzködnek, és eleinte csak guberálnak, élelmet meg pénzt lopnak, de hamarosan rátámadnak az emberekre is. Már a városi gyerekek is kezdenek elszökdösni, hogy csatlakozzanak hozzájuk. A hatóságok a teljes összeomlástól tartva hajszát indítanak, mielőtt a város élete visszafordíthatatlanul káoszba torkollik.

Andrés Barba egy huszonkét évvel korábban ide érkezett szociális munkás szemszögéből számol be a történtekről, amelyek egyre zavarba ejtőbben, egyre sötétebben, egyre képtelenebbül következnek egymás után, s hatásukra az olvasó kénytelen átértékelni a gyermekkorról alkotott elképzeléseit. Mintha „A Legyek Urát látnánk a másik oldalról” – mondta a regényről Juan Gabriel Vásquez kolumbiai író.

Kategória:

„A gyerekkor hatalmasabb a fikciónál.”

Barba, Andrés

Andrés Barba (Madrid, 1975) író, műfordító, fényképész. Többek között Joseph Conrad, Henry James és Dylan Thomas műveit is átültette spanyolra; számos regény díjnyertes szerzője. A Granta folyóirat 2010-ben a legjobb fiatal spanyol nyelvű írók közé választotta, a Fényes köztársaságért pedig 2017-ben a rangos Premio Herraldéval tüntették ki.

Fotó: Eduardo Cabrera

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja