Tovább olvasom

Cabré, Jaume

Én vétkem

starsBetöltés...

 

Fordította: Tomcsányi Zsuzsanna
Megjelenés dátuma: 2018-02-01
Terjedelem: 688 oldal

 

Méret: 152 x 226 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789636767587
5 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

A hatvanéves, korai Alzheimer-kórral diagnosztizált Adrià Ardèvol megvizsgálja az életét, mielőtt sorra elveszítené az emlékeit. Felidézi gyermekéveit, amikor a tehetős családja egy gondjaira bízta a nevelését. Anyjára gondol, a visszafogott, hideg, gyakorlatias asszonyra, és a titokzatos apjára, akinek erőszakos halála miatt örökös bűntudatot érez. A család régiségboltja az egész világot jelentette a kis Adrià számára. E világ középpontjában a legértékesebb kincs az a Storioni hegedű, melynek tokja egy évekkel korábbi, rejtélyes bűneset nyomait hordozta. Adrià gyermekkora megválaszolatlan kérdésekkel és pasziánsszal, szeretetlenségben telik. Történelmet és nyelveket tanul az apja kedvéért, hegedülni az anyja kedvéért. Amikor egy baleset véget vet apja életének, Adrià világa megtelik bűntudattal, titkokkal és kétségekkel. Visszaemlékezése pedig egészen távolra visz: a késő középkori kolostorok világától a náci koncentrációs táborokon át egészen a huszadik századi Kongóig. Jaume Cabré magával ragadó regényét, mely 2011-ben látott napvilágot, számos fontos irodalmi díjjal tüntették ki, és eddig több mint húsz nyelvre fordították.

Jaume Cabré (1947–) katalán író és filológus. Regényeket, novellákat, esszéket, színdarabot és forgatókönyveket is írt. Az Én vétkem a tizedik, magyarul az ötödik regénye.

Kategória:

„Nem nézett rám, egy foltra bámult az ágy fölött a falon, és azt mondta, meg sem csókoltam, amikor elment hazulról. Talán ha megcsókolom, megmenekült volna. És azt hiszem, egészen halkan még hozzátette, ha egyáltalán megérdemelte volna. De ezt biztosan csak képzeltem. Mivel nem értettem anyát, bezárkóztam a rendetlen szobámba, magamhoz szorítottam a mentőautót, amit a Jézuska hozott, leültem az ágyra, és sírva fakadtam, de csak csöndesen, mert otthon mindig mindent csöndesen kellett csinálni, mivel apa vagy kéziratokat tanulmányozott, vagy olvasott, vagy meghalt.”

A szerző további könyve

20%
Jaume Cabré
A Pamano zúgása
starsBetöltés...

5499 Ft 4399 Ft

Cabré, Jaume

Jaume Cabré (1947–) katalán író és filológus. Regényeket, novellákat, esszéket, színdarabot és forgatókönyveket is írt.

Művei a Jelenkor Kiadónál: Én vétkem (regény, fordította: Tomcsányi Zsuzsanna, 2018) A Pamano zúgása (regény, fordította: Tomcsányi Zsuzsanna, 2018)

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja