Tovább olvasom

Nádas Péter

Emlékiratok könyve I.-II

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2015-12-14
Terjedelem: 992 oldal

 

Súly: 1204 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789636765576
6 990 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Kellemes kötelességemnek teszek eleget, ha kijelentem, hogy nem a saját emlékirataimat írtam meg. Senkit nem szeretnék fölöslegesen megtéveszteni. Regényt írtam, több ember időben némiképp eltolt, párhuzamos emlékiratát beszéltem el. Mindazon valóságosnak tetsző helyszín, név, esemény és helyzet, ami a történetben előfordul, nem mondható tehát valóságosnak, hanem a regényes írói szándék és az óvatos képzelet terméke. Amennyiben valaki mégis magára ismerne, vagy – Isten ne adja! – bármilyen esemény, név helyzet fedne egy valódit, akkor az csak a fatális véletlen műve lehet, s ebben a tekintetben – ha más tekintetben nem is – kénytelen vagyok minden felelősséget elhárítani. Nádas Péter

Kategória:

„Illés Endre, amikor elolvasta a kéziratot, azonnal küldött nekem Gombosszegre egy táviratot, és a táviratban kvázi önmagát is elkötelezte a kiadásra. Ezt később egy hosszú és igen szép, kézzel írt és futárral elküldött levélben megerősítette. Ő akkor már túl volt a nyolcvanon, azt írta, meg akarja érni, hogy ez a könyv megjelenjék. Szuperlatívusz, táviratozta, stop, azt akarom, hogy ez a könyv még életemben megjelenjék, stop, Illés Endre”

mesélte Nádas Péter a litera.hu-nak

A szerző további könyvei

Nádas Péter

Nádas Péter (1942) író, drámaíró és esszéista. Életműsorozata a Jelenkor Kiadó gondozásában jelenik meg 1992 óta. Legutóbbi kötetei a Jelenkor Kiadónál: Emlékiratok könyve (regény, 6. kiadás, 2015); Egy családregény vége (regény, 8. kiadás, 2015); Párhuzamos történetek (regény, 4. kiadás, 2016); Az élet sója (esszé, 2016), Az égi és a földi szerelemről (esszé, 3. kiadás, 2016), Világló részletek (memoár, 2017), Párhuzamos olvasókönyv (2., bővített, javított kiadás, 2017). A szerző fotóját készítette: Stekovics Gáspár.

Tovább a szerző oldalára

„Korunk legnagyobb regénye és a század nagy könyveinek egyike”

Susan Sontag

A szerkesztő ajánlja