Tovább olvasom

Salamon Magda

Egy csipet józan íz

345 recept

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2019-10-09
Terjedelem: 268 oldal

 

Méret: 153 x 216 mm
Kötés: KARTONÁLT, CÉRNAFŰZÖTT
ISBN: 9789636769314
4 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Sem szakácskönyvekre szakosodott kiadó, sem szakácskönyvek lelkes gyűjtője nem vagyok. Viszont nagy becsben tartom a műfaj néhány emlékezetes darabját, amilyen ez a könyv is. Elképzelni sem tudnám az életemet jó ételek nélkül, és senki másnak sem kívánnék íztelen életet. A jó étel – legyen bár egyszerűbb vagy bonyolultabb kompozíció – éppúgy feltölt és boldogít, mint bármely más jól sikerült alkotás. Ráadásul elfogyasztani éppoly izgalmas, mint csodálni vagy elkészíteni. Miközben kutatjuk az alapanyagok természetét és a kombinációk titkát, a világ természetes rendjét kutatjuk: ízek és állagok újabb harmóniái nyílnak meg, szinte végtelenül. Számomra éppen ezért a maradandó szakácskönyv nem holmi fényképészeti és nyomdatechnikai remek, nem is tévéséfek színes-vaskos dedikálókártyája, hanem – mint ez a könyv – bevezetés az ízek és alapanyagok kultúrájába. Salamon Magda rengeteg receptet kínál, de ami ennél is fontosabb: olyan konyhai gondolkodásmódot, amellyel saját magunk is szabadon alkothatunk és a környezetünk ehető alapanyagaiból elkészíthetjük a magunk józan ízeit. – Sárközy Bence

 

Kategória:

„A jó étel titka persze a jó nyersanyag, a nem sajnált idő. De a legfrissebb hozzávalókból sem tudunk jó ízeket kihozni, ha nem vagyunk jóban azzal, akinek készítjük. Többek között saját magunkkal.”

A szerkesztő ajánlja