Tovább olvasom

Sales, Joan

Csalóka dicsőség

starsBetöltés...

 

Fordította: Varju Kata
Megjelenés dátuma: 2018-07-02
Terjedelem: 472 oldal

 

Méret: 152 x 226 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789636766320
4 499 Ft3 599 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Várható megjelenés: 2018. július 1.

„A háborúkban mégis az a legrosszabb, hogy utána regényt írnak belőlük” – mondja Joan Sales könyvének felejthetetlen hőse, Juli Soleràs. A spanyol polgárháború katalán nagyregénye azonban sokrétűen cáfolja szereplője szavait: egyszerre repít a bombák sűrűjébe, a hátország poklába, a halott frontszakaszok orwelli unalmába és három fiatal levélíró fejébe, akiknek ígéretes jövőjét repeszgránátként tépi szét a háború. A három elbeszélésfolyam három férfi és egy nő kapcsolata köré fonódik, s miközben velük együtt veszítjük el illúzióinkat, és leszünk reményteli suhancokból tökéletlen felnőttek, csak egyvalamiben lehetünk biztosak: a háborúban, akár az életben, semmi sem fekete-fehér.

Kategória:

„Az egész ország a hosszú tél után előbukkanó kakukkfű illatát árasztotta, mi pedig olyan fiatalok és szabadok voltunk, hogy mind azt éreztük, csak azért jöttünk a világra, hogy megváltoztassuk!”

Sales, Joan

Joan Sales (1912–1983) lázadó jogászhallgatóból lett a köztársasági oldal tisztje, majd költő, író, kiadó, Dosztojevszkij és Kazantzakis fordítója és a katalán ügy rendíthetetlen szószólója. A Csalóka dicsőség a katalán irodalom egyik legfontosabb műve.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja