Tovább olvasom

Osborne, Lawrence

Bocsánatos bűn


starsBetöltés...

 

Fordította: Sepsi László
Megjelenés dátuma: 2022-06-01
Terjedelem: 316 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
ISBN: 9789635180059
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

David Henniger és felesége, Jo a boldogtalan hétköznapok elől menekülve Marokkóba tartanak, régi barátjuk hétvégi tivornyájára. A sivatag éjszakai sötétjéből hirtelen két fiatalember ugrik elő, az ittasan vezető David pedig túl későn rántja el a kormányt, és az egyik fiú holtan fekszik az úton. Miután a házaspár megérkezik a dekadens partira, a személyzet tagjai, akik amúgy is megvetik a vagyonos, hedonista külföldieket, hamarosan értesülnek az új vendég megbocsáthatatlan tettéről. Hamarosan megjelenik az elgázolt berber fiú dühös apja is, és ahogy az események lassan kicsúsznak a házigazda irányítása alól, David életét egyre nagyobb veszély fenyegeti.

Lawrence Osborne visszafogott, mégis eleven prózája perzselő érzékiséggel, kiváló ritmusérzékkel, ugyanakkor objektíven ábrázolja két kultúra ütközését: a szegényeket lenéző kiváltságos vendégek és a végsőkig kizsákmányolt őslakosok szembenállását.

Kategória:

„…ahogy a Korán gondosan emlékeztet rá, az evilági élet csak játék és mulatozás, és mivel játék, és semmi több, az ember elfelejti, hogy az élet értelme a halál.”

A szerző további könyve

20%
Lawrence Osborne
Gyönyörű bestiák
starsBetöltés...

3299 Ft 2639 Ft

Osborne, Lawrence

Lawrence Osborne 1958-ban született Angliában. Tanulmányait Cambridge-ben és a Harvardon folytatta, majd a New York Times tudósítójaként beutazta a világot. A Gyönyörű bestiák az ötödik regénye. Jelenleg Bangkokban él.

Fotó © Chris Wise

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja