Tovább olvasom

McCann, Colum

Apeirogon


starsBetöltés...

 

Fordította: Sepsi László
Megjelenés dátuma: 2021-11-09
Terjedelem: 524 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
ISBN: 9789635180967
4 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Egy izraeli és egy palesztin férfi. Népeik ellentéte életük minden részletét meghatározza: hol lakhatnak, milyen utakat használhatnak, gyermekeik milyen iskolába járhatnak. Mindkettejüket feldolgozhatatlan sorscsapás éri – Rámí tizenhárom éves lánya öngyilkos merénylők áldozatává válik, egy évtizeddel később pedig Basszám tízéves lányát öli meg egy gumilövedék. Mindkét férfi úgy nevelkedett, hogy gyűlölniük kell a másikat, mégis felismerik egymás történetében az őket összekötő veszteséget, és együtt kísérlik meg gyászukat és barátságukat a béke fegyverévé kovácsolni – és kiszabadulni a generációkat megnyomorító erőszak ördögi köréből.

Mint a címében szereplő síkidom, Colum McCann valós történeten alapuló mesterműve is végtelenül sokoldalú; földrészeken, történelmi korokon és kultúrákon átívelő nagyregény, amely ezeregy töredékében tényeket vegyít fikcióval, irodalmat történelemmel és filozófiát pszichológiával, hogy megmutassa a meghaladhatatlannak tűnő ellentétek és a megbékélésért zajló küzdelem számtalan arcát.

Kategória:

„A félelem pénzt hoz, törvényekhez vezet, és telepeket épít, a félelem szeret mindenkit elnémítani. És nézzünk szembe vele, Izraelben nekünk nagyon jól megy a félelem, a megszállottjai vagyunk.”

A szerző további könyve

20%
Levelek egy ifjú íróhoz

starsBetöltés...

2999 Ft 2399 Ft

McCann, Colum

Colum McCann 1965-ben született Dublinban, jelenleg New Yorkban él. Számos elismeréssel, többek között a Nemzeti Könyvdíjjal tüntették ki, műveit több mint 40 nyelvre fordították le. Hetedik regényét, az Apeirogont 2020-ban Booker-díjra is jelölték. A New York-i Hunter College-ban, az Egyesült Államok egyik legkiválóbb kreatívírás-programján oktatott.

Fotó © Elizabeth Eagle

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja