Tovább olvasom

Swift, Graham

Anyák napi kimenő

starsBetöltés...

 

Fordította: Merényi Ágnes
Megjelenés dátuma: 2017-05-04
Terjedelem: 126 oldal

 

Súly: 254 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789636766306
2 999 Ft2 399 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

A huszonkét éves, születésekor elárvult Jane Fairchild hat éve dolgozik cselédlányként egy angol birtokon, és titkos szerelmi viszonyt folytat Paul Sheringhammel, a szomszéd földbirtokos fiával. Egy szokatlanul meleg márciusi nap eseményei, amikor a rejtőzködő pár utoljára szeretkezik, örökre megváltoztatják Jane életét.

1924-et írunk, a Brit Birodalom már túlesett a „nagy háború” vérzivatarán, amelyben Sheringhamék két fiukat is elvesztették. Ám a vidéki Angliában mintha mi sem változott volna. Paul éli a dandyk gondtalan életét, amelyhez a cselédlánnyal folytatott viszony is hozzátartozik, s ezt Jane is magától értetődő dolognak tartja.

Ahogy a történet bejárja szinte a teljes huszadik századot, egyre többet tudunk meg a lányról – arról, ahogyan szeret, gondolkodik, érez, lát, emlékezik, felfedezi önmagát. Érzéki, izgalmas és mélyen emberi történet.

Kategória:

„Ha az ember nem ég, és sose kap lángra, az szomorú élet, nem igaz?”

Swift, Graham

Graham Swift 1949-ben született Londonban. Több irodalmi díj nyertese, köztük az 1996-os Bookeré, amelyet Utolsó kívánság című művéért kapott. Ebből 2001-ben film is készült. Magyarul még Lápvilág című könyve olvasható.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja