Tovább olvasom

Mora, Terézia

A szörnyeteg


starsBetöltés...

 

Fordította: Nádori Lídia
Megjelenés dátuma: 2022-04-01
Terjedelem: 692 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
ISBN: 9789635181001
5 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

 

A Darius Kopp-trilógia második kötetében Darius a munkája után a feleségét is elveszíti: az asszony öngyilkos lesz. A férfi Flora laptopjával és a hamvait tartalmazó urnával a kocsijában nekivág Kelet-Európának. Nem hajlandó tudomásul venni, hogy valójában saját fájdalma elől menekül. Felkeresi felesége magyarországi szülővárosát, de továbbűzi a nyugtalanság: városról városra, országról országra, egészen a földrész keleti pereméig, ahol korábbi titokzatos örmény üzletfeleire is rábukkan. Mindeközben a laptopon Flora naplóbejegyzéseit olvassa, de egy szinte ismeretlen nő arcképe bontakozik ki előtte.

Flora szövege és Darius bolyongásának krónikája meg-megszakadó, olykor szürreális dialógust alkot: túlvilági párbeszédet, Orpheusz és Eurüdiké modern történetét.

 

Kategória:

„De jobb lett volna a testet eltemetni. Fekete föld, barna föld, vörös föld, fehér föld. Homok, üledék, agyag, sár. Flóra és fauna. Ezt kellett volna tennem. De figyelmetlen voltam. És most itt van nekem ez a maréknyi hamu. Csináltasson belőle gyémántot! Ültettesse be a metszőfogába. A nyelvbe, piercingként. Mintha nem rágódnánk mindannyian, egész életünkben valami totális őrületen.

Ne haragudj.

A mellette levő ülésre pillantott. Flora kinézett az ablakon, az alkonyati derengésben Kopp csak a sötét haját látta.”

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
Kötélen

4499 Ft 3599 Ft 20%


starsBetöltés...
Nap mint nap

4999 Ft 3999 Ft 20%


starsBetöltés...
Az egyetlen ember a kontinensen

3999 Ft 3199 Ft 20%

Mora, Terézia

Terézia Mora 1971-ben született Sopronban, német nyelvű családban, 1990 óta Berlinben él. Regényein kívül elbeszéléseket és forgatókönyveket ír, elnyerte a Német Könyvdíjat és a Georg Büchner-díjat. A kortárs magyar irodalom, többek között Esterházy Péter, Örkény István, Parti Nagy Lajos és Tompa Andrea műveinek fordítója.
A szerző fotóját Antje Berghäuser készítette.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja