Tovább olvasom

Szabó Marcell

A közeli Limbus


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2016-09-20
Terjedelem: 84 oldal

 

Súly: 132 gramm
Kötés: PUHATÁBLÁS
ISBN: 9789636765897
1 499 Ft1 199 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Limbus lat 1. (orv is) szegély, perem 2. vall a pokol tornáca 3. tud rendezetlen levéltári anyag.
Szabó Marcell verseskötetében az elektrosokkolt Artaud, a Sri-Lanka-i árusok vagy éppen Bruegel méhészei egyaránt titkos tudás birtokosai: az irodalom szélhámosság, hiszen, akár a szerelmes, olyasmit ígér, amivel nem rendelkezik. Legjobb esetben sem kiteljesíti, hanem berekeszti a tapasztalatot, a pokol túlságosan is közeli tornáca felé hajszol, és onnan is tovább, hogy általa ki-ki elnyerje méltó büntetését az észlelés vétkeiért.
Szabó Marcell, 1987-ben született Szegeden. Első kötete, A szorítás alakja 2011-ben jelent meg. A Versum (www.versumonline.hu) szerkesztője. Fordításai francia nyelvből jelentek meg (Antonin Artaud, Roland Barthes, Francis Ponge).

Kategória:

„A kötet címadó verse egy majdnem 30 oldalas lírai szörnyeteg, amely rendezetlennek tűnő idézeteivel olyan benyomást kelt, mintha csak egy őrült francia költő hagyatékából került volna elő.”

Sirokai Mátyás és Bajtai András, Könyves Magazin

Szabó Marcell

Szabó Marcell (1987) költő, műfordító, a versumonline.hu szerkesztője, Budapesten él. Kötete a Jelenkor Kiadónál: A közeli Limbus (versek, 2016). A szerző fotóját készítette: Perczel Júlia.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja