Tovább olvasom

Papp András

Őszi hadjárat


starsBetöltés...

 

Megjelenés éve: 2016
Terjedelem: 787 oldal

 

Súly: 838 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789636765804
4 999 Ft3 999 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény!

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A kortárs magyar költészet kiemelkedő alkotója harminc év versterméséből komponálta meg az őszi hadjárat gyűjteményét, melyben egy kötetnyi új alkotását is közreadja. Kikerült az eredeti kötetekből néhány vers, másokat a szerző alaposabban átdolgozott, lenyesegetve a fiatalkori útkeresés bizonytalanságait, helyenként az egyes kötetszerkezetek is változtak. Az életműben kezdettől fogva épülő mitologikus tér, akár debreceni, akár budapesti vagy drezdai helyszínekkel, az imponáló formakészség és formai tudatosság, a lírai világ határozott epikus ívekre feszülő megkomponálása, a múlt és a jelen összecsendítése, olykor drámai, olykor érzelmesebb dinamikájú ütköztetése, a legkülönbözőbb nyelvi regiszterek megszólaltatásának elegáns nemegyszer ironikus, szatirikus könnyedsége Térey Jánost a kortárs magyar líra megkerülhetetlen szerzőjévé emelte. Az őszi hadjárat eddigi lírai művének méltó összegzése.

Kategória:

A fentieket tekintve talán az egyik legfontosabb, szimbolikus és praktikus jelentőséggel is bíró vers­gyűjtemény Térey János Őszi hadjárata, mely összegyűjtött és új verseket tartalmaz 1985?től 2015-ig.  

Élet és Irodalom

A szerző további könyvei

20%
Papp András - Térey János
Kazamaták

starsBetöltés...
Ha igazat akarnak megtudni 56-ról, olvassák el Papp András és Térey János Kazamaták című drámáját, amely meggyőződésem szerint az utolsó...

1999 Ft 1599 Ft

20%
Térey János
A Legkisebb Jégkorszak

starsBetöltés...
Befagy a Duna, és megnyílik a síparadicsom a Svábhegyen. 2019-et írunk, Európát és benne Magyarországot az izlandi vulkánok heves aktivitása...

3990 Ft 3192 Ft

Papp András

Papp András (1966) író, szerkesztő, Hajdúszoboszlón él. Kötete a Jelenkor Kiadónál: Kazamaták (Térey Jánossal; tragédia, 2016). A szerző fotóját készítette: Papp Máté.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja