Tovább olvasom

Térey János

Őszi hadjárat

starsBetöltés...

 

Megjelenés éve: 2016
Terjedelem: 816 oldal

 

Méret: 131 x 188 mm
Súly: 2 gramm
Kötés: cérnafűzött
ISBN: 9789636765804

 

3 999 Ft3 199 Ft
Előjegyzem

A kortárs magyar költészet kiemelkedő alkotója harminc év versterméséből komponálta meg az őszi hadjárat gyűjteményét, melyben egy kötetnyi új alkotását is közreadja. Kikerült az eredeti kötetekből néhány vers, másokat a szerző alaposabban átdolgozott, lenyesegetve a fiatalkori útkeresés bizonytalanságait, helyenként az egyes kötetszerkezetek is változtak. Az életműben kezdettől fogva épülő mitologikus tér, akár debreceni, akár budapesti vagy drezdai helyszínekkel, az imponáló formakészség és formai tudatosság, a lírai világ határozott epikus ívekre feszülő megkomponálása, a múlt és a jelen összecsendítése, olykor drámai, olykor érzelmesebb dinamikájú ütköztetése, a legkülönbözőbb nyelvi regiszterek megszólaltatásának elegáns nemegyszer ironikus, szatirikus könnyedsége Térey Jánost a kortárs magyar líra megkerülhetetlen szerzőjévé emelte. Az őszi hadjárat eddigi lírai művének méltó összegzése.

Kategória:
Kulcsszavak: ,

A fentieket tekintve talán az egyik legfontosabb, szimbolikus és praktikus jelentőséggel is bíró vers­gyűjtemény Térey János Őszi hadjárata, mely összegyűjtött és új verseket tartalmaz 1985?től 2015-ig.  

Élet és Irodalom

A szerző további könyvei

30%
Papp András, Térey János
Kazamaták
starsBetöltés...
Ha igazat akarnak megtudni 56-ról, olvassák el Papp András és Térey János Kazamaták című drámáját, amely meggyőződésem szerint az utolsó...

1999 Ft 1399 Ft

20%
Térey János
A Legkisebb Jégkorszak
starsBetöltés...
Befagy a Duna, és megnyílik a síparadicsom a Svábhegyen. 2019-et írunk, Európát és benne Magyarországot az izlandi vulkánok heves aktivitása...

3990 Ft 3192 Ft

Térey János

Térey János (1970) költő, drámaíró és műfordító, Budapesten él. Kötetei a Jelenkor Kiadónál: A Legkisebb Jégkorszak (verses regény, 2015); Őszi hadjárat (összegyűjtött versek, 2016); Kazamaták (Papp Andrással; tragédia, 2016). A szerző fotóját készítette: Bach Máté.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja