Tovább olvasom

Han Kang

Növényevő

starsBetöltés...

 

Fordította: Kim Bogook és Németh Nikoletta
Megjelenés éve: 2017
Terjedelem: 184 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
Kötés: keménytáblás védőborítóval
ISBN: 9789636766184

 

2 999 Ft2 399 Ft
Mennyiség

Jonghje álmában vér, nyers hús és a halál kísért. Másnap az asszony, akinek élete és házassága is átlagos, kitakarít minden állati eredetűt az otthonukból.

És az életükből eltűnik az íz.

A férje elkeseredett részletességgel beszéli el, hogy a növényevés feldúlja a házasságukat, és egyre abszurdabb események láncolatát indítja el. A szűkebb család mindent megtesz ez ellen, először a nő lelkét, majd a testét veszik célba, de Jonghje megszállottan halad a maga választotta úton… az elidegenedés felé. Közben a történet társadalmi szokások, nemi szerepek és legális hétköznapi bántások mélyén gyökerező organikus emlékművet emel egy szabadulni vágyó életnek: egy nő életének ezen a világon.

A nemzetközi Man Booker-díjjal kitüntetett Növényevő világszerte átütő irodalmi sikert aratott. A koreai Han Kang csodálatos és felkavaró regénye tabukról és lázadásról, erőszakról és erotikáról, a lélek metamorfózisáról szól; igazi kafkai történet.

Kategória:
Kulcsszavak: ,

„Egy nő radikális, kafkai átváltozása, miután felhagy a húsevéssel. Olvasd el. Sokkolni fog”

The Oprah Magazine

„Sohasem látott még testet, amely ennyire sokat tudna mesélni, mégsem több önmagánál.”

Han Kang

Han Kang 1970-ben született Dél-Koreában, a Jonsze Egyetemen tanult koreai irodalmat. A Növényevőért 2016-ban Nemzetközi Man Booker-díjat kapott.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja